IM-35

Arrangera ett mindre bröllop i Coronatider

Precis som att många evenemang ställs in i Coronatider, ställs även många bröllop in. Eller rättare sagt flyttas fram. Jag lider av att se fantastiska festlokaler gå i konkkurs, bröllopsfotografer som tappat halva sin årsinkomst på nån vecka och florister som tvingas pausa sin verksamhet. Bara för att nämna några. Jag lider också med brudpar som inte får sitt drömbröllop, som de säkerligen planerat länge.

Brudpar fortsätter dock att planera sina bröllop och 2021 kommer nog att bli ett enormt bröllopsår. Fotografer, festlokaler och florister kommer inte att räcka till då lördagarna bokas upp och jag tror att vi kommer att få se fler bröllop på veckodagar nästa sommar. Det är något som redan är vanligt i många andra länder, och som säkert kommer krävas i Sverige om alla ska få sin favoritfotograf och liknande.

Även om många bröllop flyttas fram, är det många som väljer att fira kärleken i sommar ändå. De genomför en ceremoni med få vittnen, slår på stort trots allt med full brudklädsel, brudbukett och bröllopsfotograf och bjuder in till en större fest nästa år. Det tycker jag är helt rätt. Två separata tillfällen för att fira dessutom – perfekt!

På Sisters in Law delar vi ofta inspiration till elopements, alltså små bröllop där främst brudparet och två vittnen närvarar. Jag tänkte dela med mig av några bilder från tre sådana elopement idag.

Bobby + Nicole

Nicole arbetar till vardags som eventkoordinator och hjälper andra brudpar att planera sina bröllop. Men när hon själv skulle gifta sig ville hon inte göra så stor grej av det. Hon ville hellre att det skulle vara en ceremoni bara för henne och sin blivande man, för att sedan bjuda in till en stor fest med alla de kände under ett senare datum. De gav fotografen Brandy Swartz fria tyglar att planera dagen och dök bara upp på platsen för ceremonin när det var dags.

Fotograf: Brandy Swartz

Kajsa och Karl-Johan

Det svenska paret Kajsa och Karl-Johan gifte sig på en ö i Bohuslän och bjöd in bröllopsfotografen Sara Lejon för att föreviga stunden mellan dem. Avslappnat och härligt!

Israel + Margot

Det här elopementet är nog min personliga favorit av alla elopements vi publicerat på Sisters in Law. Anledningen till det är dels de fantastiska bilderna från fotografen Noelle Johnson, men också att brudparet verkligen gått all in med detaljerna. Bara för att man inte bjuder in många gäster, betyder det inte att man måste spara in på brudklänningen, buketten och en professionell bröllopsfotograf. Ni gifter er för er skull, inte för andras. Så tumma inte på någonting, om ni inte vill.

Jag hoppas att jag kunnat bidra med någon sorts inspiration och att ni som inte får ert stora bröllop i sommar känner för att gifta er ändå, om än i mindre skala, för att sedan bjuda in till en hejdundrande fest när allt har lagt sig.

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.