handelsträdgård

Utflykt till handelsträdgården Smultronstället utanför Umeå

Idag är det en ganska grå, men ändå mysig dag i Umeå. Vi har varit på en utflykt till Smultronstället som är en handelsträdgård och café ungefär 10 minuter med bil från där vi bor. Vi parkerade vid Holmsjön och gick först en promenad i skogen.

Vi gick förbi fina, hemgjorda skyltar. Så charmigt!

Vi läser mycket bamsetidningar här hemma just nu och Sixten tyckte att skogen såg ut som Trollskogen. Fanns mycket små roliga saker att titta på. Kreativa brevlådor och så vidare.

Vid nästa sjö, Mjösjön, ligger Sveriges nordligaste (och Västerbottens enda) skeppssättning. Den kollade vi på en snabb sväng men sen ville Sixten hellre promenera längst sjön, så då gjorde vi det istället.

Sen var det dags att gå tillbaka och besöka handelsträdgården.

På Smultronstället fanns hur mycket träd, buskar och blomster som helst! På framsidan av vårt hus har det funnits ett staket, men som förra ägarna tog bort utan att ersätta med något. Så det ser väldigt tomt ut nu och vi funderar på att sätta dit buskar. Men vilka? Det kommer nog inte bli någon planering där i år, så vi hinner fundera ett tag till.

Vi tog en paus och fikade ute, men fick skynda oss då mörka moln var på ingång. När regnet började ösa ner gick vi istället inomhus för att titta vidare på blommor.

Det blev inget köp idag, för sonen blev rastlös och mannen blev frusen. Så jag får åka tillbaka själv en annan dag och strosa runt för mig själv. Ändå en mysig utflykt på lagom avstånd från hemmet en regnig söndag. 🙂

Blomma: Begonia

 

5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.