Eljest lunch meny

Välkommen sommaren och välkommen ny Eljest i Umeå!

Det är officiellt sommar nu när vi träder in i juni månad. Och vilken start! Det är över 20 grader i Umeå och inte ett moln på himlen. För två veckor sedan var fingervantarna fortfarande användbara påväg till förskolan, men nu shorts och solkräm framplockade istället.

I helgen var det premiär för nya Eljest på Ön i Umeå. Eljest har varit en hantverksbutik som funnits i ett par år i centrala Umeå, men som gick i konkurs för ett tag sedan. Nya ägare köpte upp företaget och tog med sig hantverket till sin gård på Ön i Umeå. Där är det numera även ett trädgårdscafé i lantlig idyll. Och i lördags öppnades dörrarna och vi var nästan först. Jag har lärt känna de nya ägarna lite grann och har gjorde lite fotojobb för dem inför mors dag. Så det var med spänning jag tog med hela familjen ut i lördags för att visa upp hur mysigt det är. Nu får även ni läsare se!

Inne i den omgjorda ladan återfinns mycket av det hantverk som även fanns i stan förr. Men nu i en mer rätt miljö.

Ute på gården hade de ställt fram kubb och andra aktiviteter för barn och lekfulla vuxna. Perfekt för småbarnsföräldrar! Här lär min man Nils ut kubb till vår son Sixten medan jag faktiskt kunde njuta av maten vi beställde utan att höra gnäll från en rastlös 5-åring, haha!

Den här mackan alltså! Kan inte sluta tänka på den. Rågbröd med färskpotatis, en röra med västerbottenost och pepparrot, saltrostade mandlar, rödkål och chips. Mums! Det var SÅ himla gott och jag längtar till nästa besök som nog blir redan till helgen igen.

Nu till livet på hemmaplan. Med det varma vädret vi haft de senaste dagarna har allt plötsligt blivit grönt i trädgården.

Mellan träden skymtar man vatten, vilket är en havsvik precis nedanför vår tomt. Där åker folk vattenskoter för fullt och det är så härligt att se. Det var inte många veckor sedan som isen låg tjock där.

Här har vi planterat en krusbärsbuske, precis efter syrenbusken. Längre bort från buskraden har vi även planterat ett fläderblomsträd.

Jag älskar att ha en trädgård! Äntligen! Det ska bli så spännande att se allt som växer upp framöver. Och få bort att som växer som vi inte vill ha. Det är SÅ mycket maskrosor i gräsmattan. Har rensat varje dag de senaste dagarna och det blir 1-2 hinkar per dag, och ändå är jag inte i närheten av klar. Tror inte att någon har rensat ogräs i gräsmattan på ett par år… Har inga höga förhoppningar på att gräsmattan ska bli fin i år, men tänker att jag lägger grunden för bra gräs till 2021.

På jobbplan, så jobbar jag hemifrån hela den här veckan. Det blir en kort vecka för mig. Idag var Sixtens förskola stängd på grund av planeringsdag, och på torsdag ska jag till sjukhuset för att ta bort lite cellförändringar som de upptäckte efter höstens cellprov. Så himla bra att de gör cellprov var tredje år så man hinner upptäcka förändringar i tid innan det hinner bli värre. Det är ett mindre ingrepp med lokalbedövning och verkligen ingenting jag behöver stanna hemma och vila för efteråt. Men tänker att jag ska ta det lite lugnt efter det och ta en tidig helg ändå. Det är ju en av fördelarna med att vara egenföretagare. Jag bestämmer själv när jag ska jobba och inte jobba.

Nu ska jag ut i trädgården igen och hänga med Nils och Sixten som hoppar studsmatta. Hoppas ni får en fin måndag!

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.