image00004

Ny inredningsbutik utanför Umeå + pepparkaksbak

Dagen före första advent och här i Umeå är det riktigt kripsigt ute. För någon vecka sedan kom det massor med snö som skapade ett vackert vinterlandskap, men tyvärr är det borta nu. Men än finns det hopp om en vackert vit jul, det är ju ändå ganska lång tid kvar till dess.

Idag har varit en typisk lugn lördag där ingen i familjen gjort mer än vi måste. Min man och son var ute och lekte i typ 2 timmar på förmiddagen medan jag tog ett efterlängtat Netflix-pass i soffan för mig själv. När de kommer tillbaka var de uppspelta och sa att de hade en överraskning till mig. Något de ville visa upp utomhus och som jag skulle bli jätteglad över. Så efter att vi ätit lunch tog de med mig ut och gick mot ett industriområde som ligger på andra sidan av en havsvik i närheten där vi bor.

Den här industriella byggnaden har jag alltid tänkt att någon borde göra någonting kul med. Har även haft tankarna på att det vore en cool festlokal för till exempel bröllop.

Det visade sig att någon har öppnat en inredningsbutik på helgerna i lokalen och denna helgen var den andra helg de haft öppet.

Det ser kanske inte mycket ut för världen utifrån, men väl därinne möttes vi av drömmig inredning! Vi hade hamnat hos Ett Hus Blir Ett Hem och deras öppna lagerbutik. Min man och son hade rätt, jag blev SÅ glad över detta!

Så mycket fina saker! Blev SÅ kär i det blå skåpet med marmorskiva på bilden ovan.

I butiken är gammalt blandat med nytt. Vissa saker finns det bara en av medan andra detaljer lagerhålls i större utsträckning.

Det kändes extra kul att min bloggkollega Emmas bok Livsjournalen fanns där också!

En sista titt in i butiken innan vi gick hem med en fin ljusstake som ska hänga på väggen. Bild på den kommer kanske vid senare tillfälle. 🙂 Blir definitivt flera besök här, för jag såg flera saker som kanske kan passa in i vårt hem. Men med en otålig 5-åring med var det svårt att tänka. Bor du i Umeå-trakten så besök denna charmiga industri-butik på Stenhuggaregatan 2B i Holmsund.

När vi kom hem så stod pepparkaksbak på schemat. Det blev tre plåtar med varierande figurer.

Det blev en mix av pepparkakor i Pippi-former, Babblarna och Bamse.

 

Efter det blev det pepparkaksfika – såklart. Och så tittade vi på Bamse och Tjuvstaden, Sixtens bästa film. Imorgon blir det säkert med adventsbakning, men har inte riktigt bestämt oss för vad än.

Glad adventshelg!

5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.