viktoria.holmgren.lovely.life.tradgard

Kastanjestaketet

viktoria.holmgren.lovely.life.tradgard

Vilken vacker kväll vi fick igår. Vi skulle gå ut och bygga klart staketet men precis då kom ösregnet. Vi satt under tak på altanen och såg på hur himlen bara öppnade sig. Sen trängde sig solens strålar genom molnen och det slutade regna. Vi satte upp det sista av staketet och sen blev det en sån vacker dimma ute på åkern! Var ju bara tvungen att ta fram kameran. Så vackert!!! “Tänk att vi bor så här” sa jag till maken. Och på vintern säger jag alltid “Varför bor vi ens här!?” med tanke på all snö vi får haha! Men nog är det härligt alltid.

Det växer bra i trädgården även om jag tror att både jag och växterna saknar solen,

staket.pa.rulle

Och staketet då! Det blev hur bra som helst. Det är ett kastanjestaket från Hunden & Herden som jag spanat på ett tag. Det levereras på rulle och var väldigt enkelt att sätta upp! Vi valde 90 cm höjd på staketet och så sätter man stolpar med ca 2 meters mellanrum. Det är ju så himla fint och så älskar jag att det inte är helt perfekt, man behöver med andra ord inte vara så jättenoga när man mäter och sätter upp. Det kommer att bli gråare och vackrare med tiden och ska hålla i upp till 20 år då kastanjeträt har en naturlig motståndskraft mot röta.

Vi avslutade staketet vid trädgårdslandet, kolla utsikten lixom. Helt magisk!

viktoria.holmgren.lovely.life.tradgard.staket

Vi ville rama in gården lite och har funderat på hur man ska göra det egentligen. Vi har en stor gård som mynnar ut i åkrar och vi har inte heller haft några träd på baksidan! Så vi har satt ner 2 äppelträd också men staketet gjorde att det blev en fin inramning och så älskar jag att man ser igenom det ändå, vi känner oss inte instängda!

kastanjestaket.hunden.herden

Grönkålen är himla fin i år!

Spetskålen har fått påhälsning av några små larver som äter på bladen men jag tar en runda då och då nu.. och mosar dem hehe..

Jag bara älskar vår trädgård!! Ska bli kul nu när staketet är uppe, jag ska göra i ordning någon fin spahörna med zinkbadkaret och så längtar jag tills klätterväxterna tar fart och slingrar sig runt… Kommer bli så himla fint!

16
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Ingrid wenell

    Så himla himla fint! Har också kikat på sådant staket sen vi såg det hos mandelmans förra året. Men vet inte om det passar i villaområde. Vad har ni använt för stolpar?

    1. Viktoria Holmgren

      Det är hur fint som helst! Jag tycker du kan ha det här staketet om ni gillar det, allt måste inte passa in med grannarnas hus! Kan vara fint att bara rama in en odling eller en liten del åxå! Vi har kastanjestolparna som man kan köpa till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.