rabarbersaft recept lovely life volang

Recept på världens godaste rabarbersaft

Häromdagen var jag och Chaplin på vår kära kolonilott och skördade rabarber. ÄLSKAR rabarber. Hade siktet inställt på att göra rabarberpaj men efter att ha frågat er på Instagram (@volanglinda) vad ni tyckte jag skulle göra av den blev det både rabarberpaj, rabarberkompott OCH rabarbersaft. Ska dit och plocka mer en annan dag och är då sugen på att testa alla andra de grymma tipsen också!

Rabarbersaften var så galet enkel att göra att jag tänkte dela med mig av receptet som jag hittade hos Allt om Mat.

För 8 dl rabarbersaft:

Ingredienser

500 g rabarber

1 liter vatten

2,5 dl strösocker

0,75 dl citron, pressad

Gör så här:

Skär rabarbern i bitar och lägg den i en gryta. Häll över vattnet och låt koka under lock ca 15 min.

Sila rabarbersaften och koka upp den. Tillsätt sockret och låt koka tills det smält. Rör om då och då. Tillsätt citronsaften.

Häll saften i väl rengjorda, varma flaskor. Låt den kallna och förvara i kylen.

Jag tänker att man också kan tillsätta en vaniljstång och/eller blanda upp med lite jordgubbar. Mums! Galet gott och också med den finaste färgen.

Psst. Gillar du inlägget? Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan och slänga iväg en kommentar då och då. Jag ser nämligen det som min ”betalning” för att blogga. Att få tillbaka lite kärlek från er är guld värt ska ni veta!

36

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Underbar kulör! Gott också att blanda upp med jordgubbar 🙂

  2. @Emma Thun

    Åh vad gott! Det ska jag göra nästa gång. Kanske även om man tillsätter lite vaniljstång?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny