Jag tipsar ju om detta recept VARJE år. Kanske lite tjatigt vid detta laget men det är faktiskt himla gott och enkelt för den som vill ha något gott att äta såhär i jultider – men som inte innehåller så mycket socker. Chokladdoppade clementiner med havssalt och valnötter. Kanske det godaste – och enklaste – jag vet. Vet att flera av er testade det förra året så för vissa får det blir en påminnelse. För nya läsare blir det däremot ett sprillans nytt tips på ett gott, nyttigt och väldigt enkelt julgodis!
Det enda du behöver är:
– Clementiner
– Mörk choklad (70%)
– Havssalt
– Valnötter (eller bara havssalt om man inte gillar – eller tål – nötter).
Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad (en chokladkaka på 100 g är lagom till 4-5 st clementiner).
Skala clementinerna (en clementin ger ca 10 klyftor).
Doppa sedan halva clementinen i choklad och strö sedan över flingsalt eller nötter.
Låt stelna. Klart!
Tips! Ätes med fördel på en gång då clementinerna lätt blir torra annars. Låt dem stå i kylen med plast över om du inte ska äta dem direkt.
Foto: Emmy Lundström.
Styling av mig.
One of my favorite recipes for Christmas: chocolate dipped clementines with seasalt. As simple – and good – as it looks. I hope you will try it!
Detta inlägg har en kommentar
Pingback: Recept på julgodis som jag vill baka denna december - IsabellePedersen