Rabarbersäsongen är här igen och jag älskar den! Förra året publicerade jag det här receptet på rabarbersaft och eftersom rabarbersaft alltid är galet gott kommer här en favorit i repris. Den här gången fick jag ett infall och tillsatte lite kanel i saften, vilket blev supergott. Det gav en lite rundare smak så det kan jag absolut rekommendera!
För 8 dl rabarbersaft behöver du:
500 g rabarber
1 liter vatten
2,5 dl strösocker
0,75 dl citron, pressad
Ev 1-2 teskedar mald kanel eller 2 kanelstänger som du låter koka med i saften
Gör så här:
Skär rabarbern i bitar och lägg den i en gryta. Häll över vattnet och låt koka under lock ca 15 min.
Sila rabarbersaften och koka upp den. Tillsätt sockret och låt koka tills det smält. Rör om då och då. Tillsätt citronsaften.
Häll saften i väl rengjorda, varma flaskor. Låt den kallna och förvara i kylen.
Lycka till med rabarbersaften!
Psst. Gillar du inlägget? Jag blir superglad om du klickar på hjärtat här under i så fall!
Här kan du följa mig på Bloglovin‘ och här hittar du mig på Instagram.