Här kommer en favorit i repris i form av ett recept på plommonmarmelad med rosmarin och kanel. SÅ god kombination verkligen och perfekt för den som har plommon att ta tillvara på. Hoppas ni ska gilla!
Min svärmor tipsade mig förra hösten om detta receptet på enkel plommonmarmelad med rosmarin och kanel (från Allt om Mat) som var fantastiskt och som ni måste testa!
För en burk plommonmarmelad behövs:
500 g plommon
0,5 dl vatten
1,5 dl syltsocker
0,5 dl farinsocker (eller ljust muscavadosocker)
1 rosmarinkvist
1 kanelstång (jag tog några extra, typ 3 st)
Gör så här:
Skölj plommonen. Lägg dem hela i en kastrull. Koka dem med vatten, syltsocker, farinsocker och rosmarin eller kanelstång. Koka ca 10 min utan lock tills de faller isär och kärnorna lossnat. Plocka upp kärnorna. Häll över i en väl rengjord glasburk med lock.
Ät ihop med t ex ost och kex. Njut!
Psst. Klicka gärna på hjärtat här under om du gillar inlägget. Det betyder mycket för mig!
Här kan du följa mig på Bloglovin‘ och här hittar du mig på Instagram.