Enkel och god glass med jordgubbar och rabarber
Nu ska jag bjuda på något riktigt härligt – och enkelt. Rabarber- och jordgubbsglass med kondenserad mjölk! Glass som ni inte behöver någon glassmaskin för att få till utan det är bara att blanda ihop 4 ingredienser och sen är det klart. Den bästa typen av recept om ni frågar denna rastlösa själ haha.
Det går alltid bra att byta ut vilken smak du vill ha på glassen också. Jag har även testat med blåbär och det blev supergott. Såklart man kan även göra den med t ex kokos, citron, choklad osv. Bara fantasin sätter gränser som det så fint heter!
Här kommer receptet:
Enkel glass med jordgubbar och rabarber
Du behöver:
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
Ca 0,5 liter jordgubbar (jag hade bara frysta hemma men såklart blir färska ännu godare)
Ca 5-6 mellanstora stjälkar rabarber
1 dl socker
Gör så här:
Skär rabarbern i bitar och noppa jordgubbarna (eller tina dem om de är frysta)
Koka ihop med ca 0,5 dl vatten och 1 dl strösocker tills det blivit en kompott.
Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa under tiden grädden (den ska vara fast men inte för hårt vispad).
Blanda ihop kompotten med den kondenserade mjölken.
Addera grädden och rör försiktigt ihop till en smet.
Häll ner i en form och ställ in i frysen (gärna med plastfolie eller dylikt på).
Låt den stå i frysen i ca 5 timmar. Ta gärna fram den minst en halvtimme innan den ska serveras så blir den perfekt i konsistens.
Garnera med något härligt du har hemma, förslagsvis lite färska jordgubbar! (Jag hade några hallon i kylen som jag slängde på. Man tager vad man haver osv). Njut!
Psst. Gillar du inlägget? Klicka gärna på hjärtat så gör du mig glad!