Idag hade vi några vänner på besök och då passade jag på att göra något jag älskar. Att baka. I förra numret av Elle Mat & Vin fastnade jag för ett recept som jag sparade ner, en päronpaj med mandelmassa och mazarinbotten.
Den hade alla komponenter jag gillar när jag bakar: inte alltför många ingredienser, inte alltför många steg – plus att den såg härligt fransk och rustik ut. Och den blev faktiskt himla god. Ett tips till er med andra ord!
Det du behöver för att göra pajen är:
3 päron
7 dl vatten
4 dl strösocker
3 stjälkar färsk rosmarin
½ dl färskpressad citronsaft
Mazarinbotten:
100 g mandlar
200 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
3 1/3 dl (200 g) florsocker
4 ägg
1 2/3 dl (100 g) vetemjöl
1 knivsudd salt
Jag serverade den med vispad creme fraiche med lite florsocker i. Barnen gillade inte det men de vuxna verkade tycka att det var gott. Såklart passar även vispad grädde eller vaniljglass superbra till.
För att se hela receptet, kika in hos Elle Mat & Vin!
För övrigt hörrni. Ljuset är tillbaka. Man kan ta bilder utan att det ser ut som att man är i en grotta. Jag känner äntligen livet i mig igen. Hurra för det!