Kära följare, ni verkar gilla när jag delar recept (dömt av antal hjärtklick på mina inlägg) så här kommer en ny favorit som jag svängde ihop idag. Billigt, nyttigt och gott som fasen.
Pasta med ljummen tomatsallad, röd currysås och rostade kikärtor
– En burk avrunna kikärtor läggs på bakplåtspapper på en plåt. Rör runt kikärtorna i kokosolja, hackad vitlök, saften av en pressad citron, chiliflingor och paprikapulver. Rostas i ugnen 200 grader i cirka 40 minuter.
– Skiva en ask körsbärstomater, häll på olivolja och lite rosévinäger. Lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och toppa med färsk basilika. Sätt in även denna i ugnen, cirka en kvart.
– Koka fullkornspasta
Avsluta med att blanda hela kalaset, utom kikärtorna, i en gryta med knappt en deciliter kokossås light och en gnutta röd curry. Låt puttra någon minut. Sväng upp på en tallrik och toppa med de rostade kikärtorna.
Så ta mig tusan gott, om jag får säga det själv.