Meddelanden-bild(2322903103)

Girlang av presentpapper

Detta är ett inlägg i Hannes gästblogg hos Lovelylife under december månad. Vill du följa Hannes på andra kanaler? Kika då in hos @hannesmauritzson på Instagram. 

Glad fredag på vänner! ♥

Idag tänkte jag tipsa er om det enklaste julpyntet som ni kan göra i helgen samtidigt som ni tänder det tredje ljuset. Allting har ni redan hemma – överblivet papper från alla pappersstjärnor och paket ni ska eller har slått in. Jag gjorde en igår, se så fin.

Detta med julpynt alltså – det känns som en vattendelare i landet. Jag ser att många konstaterar att de är trötta på rött och vitt, tomtar borde man skippa, medan sedan finns det de som nästan slaviskt följer olika traditioner när det kommer till mat och inredning. Jag tycker det absolut bästa är att göra precis som man själv vill.

Igår morse tog jag mig alltså i kragen och började göra lite hemmagjort pynt, några girlanger för att kunna hänga i dörröppningar och vår gran. Det var himla enkelt, men tid tog det. Det ska jag inte himla med, haha. Så om ni blir sugna på att göra något liknande – räkna med minst en timmes jobb. Här kommer steg för steg!

Först behöver du välja ett mönster som du tycker vore fint att pryda ditt hem med. Jag valde formen av en typisk julgran eller en pil, det lämnar jag åt betraktarens ögon, haha. Därefter ritar du av mallen på önskat papper och klipper ut de – det är här det blir tidskrävande.. Som tur hade jag en liten hjälpreda (okej, har var mest till bekymmer då han tvunget ville hjälpa till – men söt är han!)

När du klippt ut alla mallar är det dags att förbereda de för att träs på något typ av snöre. Jag valde att klippa till cirka 2 centimeter grön sytråd för varje mall som jag sedan knöt på ett presentsnöre. Då har man utrymme till att knyta sytråden runt snöret och fixera mallarna.

Nu är det bara att knyta dessa trådar runt valfritt snöre och tada! Plötsligt har du en girlang som kan hängas vart du vill. Du kan självklart välja allt från avstånd till storlek på mallarna efter eget behag. Jag gick mest på känsla och hade tur att den täckte hela dörröppningen – men fint blev det! Jag satte mig till och med och gjorde en till samma kväll.

Hoppas ni ger er på en vacker girlang! Det kommer ni klara galant.

Kram från mig och kom ihåg att njuta av julen!

35
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Viktoria Holmgren

    Så fint det blev! Älskar julpyssel!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.