Sushi ris blir här till krispigt friterade munsbitar som toppas med avokado och laxröra. Lite hackad gräslök, sriracha majonnäs, några tångpärlor och skivade rädisor.
Inspirerad av Jenny Andréns recept (@matbubbel)
Du behöver till ca 20-25 st:
Till riset:
- 500 gram Sushiris
- Risvinäger,socker och lite salt (mängd enligt paket på sushiriset)
- Frityrolja eller rapsolja
Till röran:
- 200 gram philadelphiaost
- 1,5 dl creme fraiche
- 1,5 msk hellmans majonnäs
- 150 gram varmrökt lax
- 1 lagom mogen avokado
- 1-2 msk hackad gräslök
- En matsked sriracha majonnäs
- salt och peppar
Topping:
- Svarta och vita sesamfrön
- Sriracha majonnäs
- Picklade lök
- Några rädisor
- Lite hackad gräslök
- Ev några tångpärlor
Så här gör du:
Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Fyll en form med riset och platta till det med gladpack så det blir lagom tjocklek på det. Ställ in i kylskåpet tills det kallnat. Skär mindre bitar och fritera i en stekpanna med rapsolja, Fritera på bägge sidorna. Låt de svalna av på hushållspapper efteråt. Blanda en röra med philadelphiaost, cremefraiche, mosad varmrökt lax och majonnäs. Blanda i hackad gräslök, srirachamajonäs och rör ihop. Vänd ner tärningar av avokadon. Smaka av och salta om det skulle behövas. Lägg små klickar av röran på varje rismunsbit och toppa med hackad gräslök, lite picklad lök, svarta sesamfrön och ringla ev mer sriracha majonnäs över hela alltet. Pricken över i:et kan vara några tunna skivor med rädisor
Servera med soja i små skålar att dippa de krispiga munsbitarna i.
Kram, Leonor