FullSizeRender-4

Gör din egen stumpljusstake

Detta är ett inlägg i Hannes gästblogg hos Lovelylife under december månad. Vill du följa Hannes på andra kanaler? Kika då in hos @hannesmauritzson på Instagram. 

Godmorgon på er vänner! Äntligen fredag. Det är en sån otroligt skön känsla att vakna upp och känna sig taggad på dagen och vad som komma skall. Jag hoppas ni får en helt fantastisk fredag och tillhörande helg. Mina helgplaner består bland annat av: sträckkolla skidor på tv (jag älskar skidor), träna, kalkonmiddag med släkten, jobba, umgås med Alexander och Charlie samt det viktigaste: äta chips. Min last här i livet. Har ni någon särskild last? Kan ni inte dela med er i kommentarsfältet?

Nåväl, nog om mig! Nu ska jag visa er mitt senaste pyssel! Stumpljusstake!

Jag såg att flera av alla de fina vänner jag följer på Instagram gjort den här smarta stumpljusstaken. Ett litet fat av plåt eller porslin, lite superlim, spik och stumpar av ljus man annars hade kastat. Så smart och fint! Blir du sugen på att göra en du med? Fortsätt då att läsa och följ stegen så ska du se att allting går som smort! Du behöver.. 

Någonting som utgör grunden till din ljusstake. Jag valde att besöka en loppis och köpa tre stycken fat som skulle få nytt liv. Därefter behöver du någonting att fästa dina stumpar på, jag valde svarta spik från Clas Ohlson och tillhörande superlim. Det mesta har man redan hemma om man rotar lite i sina lådor – hur bra som helst! 

Känner du dig redo att köra igång? Då är det dags att välja hur många ljus du vill ha och avståndet mellan de. Jag valde att ha max 5 stycken för att undvika att allting hamnar för nära och plötsligt blir en enda stor låga. Farligt. När du bestämt dig så lägger du en klick superlim och placerar sedan spikarna i limmet. Du kommer att behöva fixera spikarna och hålla i de tills de torkat lite, annars välter den. Sedan fortsätter du så tills du känner dig nöjd..

Jag lät mina stå över natten för att vara säker på att de faktiskt stelnat. Det vore tråkigt om ens pyssel går sönder samma sekund man första gången testar den. Nu undrar du – vad är nästa steg? Inget! Nu kan du fästa dina ljusstumpar och njuta av en mysig ljuskälla i denna mörka decembermånad.

Så simpelt och så fint. Jag kommer definitivt att göra fler! Lilla Charlie ville också vara med på ett hörn. Vill ni ha fler liknande tips? Klicka då på hjärtat under inlägget och lämna gärna en kommentar. 

Nu ska jag ta mig i kragen och plocka undan lite här hemma så vi kan gå in i fredagen med fullt fokus på mys och återhämtning. Jag önskar er en fantastisk fredag! Kram från mig och Charlie. 

43
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Sofie

  Grymt bra pysslat ?

 2. Millan

  Så fint!! Jag gjorde en av lera för några år sen. Har sett flera som gjort på tallrik, men din version med det djupa fatet diggar jag nog mest! ✨✨✨

 3. Robert

  Snyggt och smart! Jag samlar alltid på mina ljusstumpar som är perfekta och miljövänliga (använder endast stearinljus) när jag tänder en brasa (några ljusstumpar invirade i tidningspapper) men så många brasor blir det sällan. Mer mys helt enkelt och jag har det perfekta fatet, ett oxiderat tenn-fat med brett brätte. Åh, vad glad jag blir!

 4. Viktoria Holmgren

  Åh så fint pyssel! Har haft detta i tankarna länge men aldrig tagit mig för… Jag är i behov av en adventsstake, kanske jag skulle ta tummen ur nu? haha! Superfint!! Älskar såna här inlägg!

 5. Megan

  Bra idéer allt! Tack så mycket!

 6. Marie

  Men åh så fin!!! Vill också göra sådana av mina loppisfat❤️

 7. Åse

  Så fint och smart. Har en typ skål/kruka som man skulle provade detta på??✨

 8. Mari

  Smart pyssel Hannes!

 9. Ingrid Wenell

  Jättefint och smart!!

 10. Helena Dahl

  Så fint❤️ ska testa att göra i helgen! Tack för en vädigt bra blogg?

 11. emma

  LÖSGODIS! att ha chips som last känns i alla fall lite mer vuxet, så det ska du vara glad över, hehe. tack för ett smart tips!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.