IMG_5567

Drömmar som väntar på att slå in

Detta är ett inlägg i Hannes gästblogg hos Lovelylife under december månad. Vill du följa Hannes på andra kanaler? Kika då in hos @hannesmauritzson på Instagram. 

             

Hej på er! Jag hoppas allting står bra till med er där hemma i stugorna.

Själv finner jag mig i en återkommande känsla som jag så ofta känt under den senaste tiden. Jag upplever mig själv vara fast i ett mönster som jag ännu inte funnit mig vägen ur. Jag vill framåt, utvecklas och känna mig till lags med min vardag. Nu låter det som hela min tillvaro inte är bra, vilket självklart inte är fallet. Jag finner mig dock vid ett vägskäl, malplacerad, där jag inte vet vilken väg jag vill eller ens kan utforska. Jag står utan jobb (förutom de små samarbeten mina kanaler drar in), otillfredsställd med mig själv och känner mig lite misslyckad. Ja, jag sa det. Ordet man inte får säga utan att folk ska höja på ögonbrynen.

För mig är känslan av misslyckad annorlunda från ordets definitionen som betyder att man är dålig, kass eller resultatlös. Misslyckad för mig innebär att jag inte känner den lycka jag vet att jag förtjänar. Misslyckad för mig innebär också en känsla av att jag lyssnar och tittar på allt för många andra vad de gör. Hur de lyckas – när jag inte ens är medveten om hur de själva upplever sin tillvaro. Misslyckad för mig innebär alltså att jag upplever att det är jag själv som hindrar min egen lycka och inspiration från att existera. Den finns absolut där stundvis, men inte alls i den utsträckning jag önskar eller vill.

         

Det känns som besluten och vägarna jag tagit inte tagit mig någonstans, iallafall inte dit jag vill vara. Vart vill jag då vara undrar kanske ni? Jag vill känna en ekonomisk trygghet och själslig ro. Den själsliga ron upplever jag då jag får skriva, fotografera, redigera, och pyssla. Med andra ord: agera skribent, stylist och innehållsmakare för sociala medier. Jag är så trött på att behöva förklara varenda liten sak jag gör i en professionell titel för att det ska låta på riktigt. I slutändan är det ju saker som gör mig lycklig, varför ska då någonting annat betyda?   

        

Jag har beslutat mig för att försöka bryta det här mönstret genom att försöka gå min egen väg. Jag vill föreläsa, hålla i workshops, skapa innehåll för mina och andras medier, författa berättande texter som fängslar läsare och möta andra människor som inspirerar. Återigen förstår jag hur många av er kommer att höja era ögonbryn när ni läser den meningen, men snälla, jag ber er att idag skicka lite pepp min väg. Våga tro på mig, när jag inte klarar av att tro på mig själv. Jag har så många drömmar som väntar på att slå in. Eller jag väntar inte, jag kämpar för att de ska. Det är en skillnad.

Om du har läst hela vägen hit, tack snälla. Det betyder mycket för mig. Kan det vara så att du upplever dig vara i samma situation? Hör av dig. Kanske kan vi hjälpa varandra framåt eller iallafall lyfta varandra. Kanske kan vi göra något roligt tillsammans? Möjligheterna är oändliga, lika så är skönheten i allt omkring oss. Kom ihåg det.

Tack.

50
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Helena

  Ojoj vilket inlägg, du träffade mitt prick! Tack för dina ord dom hjälper❤️

 2. Petra Andersson

  Hej Hannes??
  Du har en så tydlig bild på vad som gör dig lycklig o får dig att känna ro. Bara det är ju en bra bit på vägen! Ditt ärliga o fina sätt att skriva, din ödmjukhet, ditt djup samt känsla för inredning o vackra ting är som balsam för själen. Tycker kombinationen av dessa egenskaper gör dig unik. Tycker du är modig o jag tror du kommer lyckas. Ha tålamod, ett steg i taget så du hinner känna efter o om vägen vid något tillfälle blir krokig så döm inte dig själv. Ibland måste kasta oss ut i ovissheten… vågar vi inte så får vi ju aldrig veta…♥️Önskar dig all lycka?
  Kram Petra

 3. Elin

  Hej Hannes
  Jag känner igen mig i din text. Min resa började för lite mer än ett år sedan då jag dock tröttnade på mitt dåvarande jobb och ville göra något nytt, men visste inte vad. Några turer fram och tillbaka slutade det med studier på medborgarskolan för att sen leta jobb i 6 månader. Men nu har jag fått jobb med det jag vill göra och nästa steg är att försöka komma in på en yh utbildning till hösten.
  Jag säger bara kör din väg och det du känner för. Det kommer att lösa sig med tiden. Men man ska göra det man känner är roligt och ger en lycka.
  Lycka till ⭐?

 4. Marie

  Åh vad jag känner igen mig!!! Men så har jag gjort det jag ville en gång och så slutade det med att jag gick tillbaka till lärarjobbet och ser fördelar med det, speciellt när man haft en period med väldigt osäkert ekonomiskt. Är sååå ambivalent i detta, du anar inte!!

 5. Malin / 51kvadrat

  Hannes, jag förstår helt vad du menar! Känslan av att något i livet skaver. Att man inte får ut all sin potential. Jag hoppas innerligt att du hittar ett jobb som ger dig utlopp för all din talang och kreativitet men samtidigt erbjuder en ekonomisk trygghet! Samarbeten på IG må vara kreativa men samtidigt flyktiga och skapar inte automatiskt trygghet. Du är grym på det du gör, glöm inte det 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.