IMG_7917

En lördag fylld av fynd

Detta är ett inlägg i Hannes gästblogg hos Lovelylife under december månad. Vill du följa Hannes på andra kanaler? Kika då in hos @hannesmauritzson på Instagram. 

Glad fjärde advent på er vänner! Kan ni förstå att det är julafton om två dagar? Och 2020 om ytterligare några dagar? Jag upplever att tiden går otroligt snabbt – men samtidigt så ofta väldigt långsamt. En dag kommer jag vakna upp och vara 80 år ung och ingen aning om vart tiden tagit vägen, haha.

Den här julen kommer vi spendera hemma hos mina föräldrar tillsammans med min sambo och hans mamma som är på besök från Florida. Hela familjen samlad! Jag ska försöka få till några bilder därifrån, men innan dess tänkte jag dela med mig av min gårdag. Det var loppisbesök så det stank om det. Jag har varit så sugen på loppis i flera veckor, men svårt att ta sig utan bil.. Jag brukar få fråga om jag får låna en bil av mina föräldrar – och oh boy, då kör jag fullt ut! Häng med så ska ni få följa med på min lördag..

Vi tog oss till hotellet som Alexanders mor bor på för en hotellfrukost. Det första jag möttes av var den här pampiga entré. Kolla in blommorna de har fäst i taket. Så fint. Snabbt tog vi oss till frukosten och den var inte överpampig, utan lite mindre och ett bra utbud med inte allt för många gäster. Man såg snabbt vad som fanns vilket jag uppskattar. Kryper i kroppen när man måste trängas med andra. Haha.

Och till det viktigaste.. Bra kaffe.

Vi satt där ett tag och beundrade inredningen innan jag snabbt bestämde mig för att idag vill jag besöka en av de bättre secondhandbutiker. Det har krupit i mig under flera veckors tid – men om man inte har bil kan det vara svårt att ta sig fram och tillbaka, speciellt om man fyndar ordentligt. Därför frågade jag mina föräldrar i samma stund om jag fick låna en bil. Det fick jag. Bestämde mig för att bege mig till tåget och möttes återigen av hotellets vackra interiör.

Efter 20 minuter anlände jag i Ängelholm och min far hämtade upp mig. Jag mellanlandade hemma hos mina föräldrar för en kopp kaffe och mys med våra hundar. Ni är många som tycker om Charlie – men i vår släkt finns det tre stycken till identiska. Tre av fyra är från samma uppfödare. Jaja. Nu ska ni få hänga med till loppisen! Jag vågar nog säga att detta är en av de bästa jag varit på.. Därför jag alltid är så exalterad över att få besöka deras lokaler. Det är två stora lokaler som har öppet lördagar och söndagar, Fyndet Ängelholm. TIPS TIPS.

Det var inte för bara några månader sedan som jag upptäckte charmen och glädjen i att handla på andrahandsmarknaden. Sedan dess är det helst där jag vill införskaffa dekorationer eller möbler. Jag ÄLSKAR när sakerna har en själ och historia. Tänk vad allting ni ser i dessa få bilder har varit med om. Alla jular, födelsedagar, sorgsna dagar.. Fint ändå.

Kunde inte tro mina ögon när jag såg allting som fanns. Det är helt otroligt att folk lämnar in dessa sakerna, men det tackar jag och många andra för. Då kommer vi till mina fynd.. Det blev två stycken koppar med tillhörande fat från rörstrand, ett bord, ett fat i silver och en kanna eller vas i silver.

Det ni ser på den sista bilden fyndade jag för någon dag sedan i centrum. En tavla till får nya tavelvägg, en liten röd skål och ännu en vas i silver. Jag får helt enkelt se vart allting hamnar här hemma.. Kopparna har jag redan invigt. Jag diskade upp de direkt och det är en speciell känsla. Jag tycker det är en fin känsla att se det nya man köpt göra sig redo för ett nytt liv.

Och nu på morgonen var de redo att invigas – just på fjärde advent. Jag har sagt till mig själv att hädanefter ska jag bara dricka kaffe ur mina finaste koppar. Varför vänta till de fina tillfällena? Jag tror man behöver den där lilla extra glädjen och peppen i vardagen som mest.

Vänner, jag kommer nog inte att hinna publicera något nytt förrän efter jul så jag vill passa på att önska er en god jul! Tack för ni hänger här inne. Under 2020 ser jag fram emot att utvecklas inom både bild och skrift för att ni ska njuta av att vistas här inne lite mer. Ni är den bästa julklappen. Kram på er och glad fjärde advent!

Klicka gärna på lilla hjärtat.

60
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Åse

  Åh vill se mer fynd!!!!!

  God jul❤️

  Kram Åse

 2. Tina Romlin

  Vilka fina fynd, bordet blev så fint i er hall. Fin-loppisar är så kul att hamna på för tyvärr är kvalitén inte den bästa på vissa som man besöker. Prylar köpta på Ica är kanske inte riktigt det jag vill ha när jag ska fynda.
  Önskar dig en riktigt god jul ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.