mamma8

Juldagarna som varit

Detta är ett inlägg i Hannes gästblogg hos Lovelylife under december månad. Vill du följa Hannes på andra kanaler? Kika då in hos @hannesmauritzson på Instagram. 

Hemskt mycket hej! Hallå där. Julen 2019.. Hur ska man beskriva dig? Mat, sömn och häng med familjen i mängder. Vi har inte rört allt för många fenor utan passat på att andas och ta det lugnt. Min svärmor är på besök från Florida och då gäller det att försöka hålla igång, men tyvärr har hon blivit sjuk. Det gör oss dock inte så mycket då några av tidernas bästa filmer (Harry Potter, The Holiday..) håller oss sällskap. Jag tänkte dock ta med er lite hur vår jul varit då jag knäppte lite bilder, dock otroligt få.

Vi hamnade självklart på loppis. Det är liksom ett måste. Önskar dock jag kollade lite mer noggrant bland tavlorna.. Jag håller ju på att bygga upp en tavelvägg i vår hall och då vill jag ha tavlor som ingen annan eller väldigt få har. Inga tavlor som man ser i varje hem. Jag har utvecklat en smak som är väldigt selektiv och med fokus på vintage. Det som fick följa med mig hem var en kaffekanna i porslin och en kandelaber.

När Alexander slutat jobbet kastade vi in oss i bilen med all packning och Charlie för att bege oss hem till mina föräldrar. Där skulle vi spendera julen och bara ta det lugnt. Vi möttes av Charlies kusiner, Lucas och Scott, samt mammas fina dukning och massor av julmat.. 

Vi åt och pratade för att sedan landa i soffan som alla andra kvällar, haha. Det är något speciellt med att bara gosa ner sig i föräldrarnas soffa och glömma alla måsten. Jag tog till och med en två dagar ledigt från samtliga sociala medier förutom att publicera ett inlägg. Inget meningslöst scrollande som jag är expert på. Jag måste bli mer effektiv med min tid och söka mig efter meningsfulla sammanhang som fyller med med energi..

Efter en god nattsömn vaknade vi upp till självaste julafton. För mig är det lite av en ångest redan dagarna innan då jag vet att efter paketen delats ut och öppnats är allting slut. Det vi längtat efter under så flera veckor. Vi har fyllt mörkret som besöker oss under vinterhalvåret med berättelser om julen som fyllt oss med glädje och hopp. Plötsligt tar det bara slut. Lite sådär melankoliskt. Kanske bara är jag som känner så?

Mamma var igång med en ny dukning inför kvällens kalkonmiddag.. På julafton äter vi alltid jullunch med min farbrors familj. På kvällen äter vi kalkonmiddag.

Sen tog mina bilder från julafton slut. Kanske var det bra att jag la bort kameran och telefonen – då tilläts jag mig vara i nuet. Njuta av den tid jag längtat så länge efter. Under juldagen tog jag inte heller en enda bild och jag loggade ut från alla sociala medier. Men – annandag jul! Då åkte kameran upp igen. Min svärmor undrade vad jag önskade mig i julklapp och jag hade under en lång tid suktat efter en stor växt till vår lägenhet. Sagt och gjort, vi begav oss till en blomsterbutik utanför Helsingborg. Sen var det ju detta med att välja vilken man ville ha..

Tillslut lyckades jag välja både kruka och fikus. Tillsammans blev de ett otroligt bra tillskott i vårt hem! Jag känner på mig att vi kommer köpa allt fler växter under våren..

Nu ska jag ta lördagskväll och äta middag ute. Min svärmor som önskat restaurang. Hon konstaterade att hon vägrar lämna Sverige förrän vi ätit just där, Kol. Sagt och gjort så bokade jag bord för oss ikväll. Önskar er en fortsatt fin kväll! Kram!

Klicka gärna på det lilla hjärtat. 

51
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Solweig

    Hej Hannes, kul att läsa om din jul ??. Är ofta i Helsingborg då både min mamma och bror bor där och blev så nyfiken på vilken restaurang din svärmor ville äta på. Vill du avslöja det? ? God fortsättning önskar jag dig! Solweig @stajlat_omstajlat

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.