Chokladkolasnittar – ja ni hör ju hur gott det låter! Lägg till flingsalt och extra vaniljpulver och ni har de godaste och snabbaste kakorna till helgens fika. Bakade dessa till Bills välkomstkalas i augusti och de gick åt snabbt kan jag lova. De blir som en härligt krispig och lite seg blandning av chokladanittar och kolasnittar, tack vare att man har i sirap. Här är receptet:
Du behöver:
100 gram extrasaltat äkta smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
En nypa flingsalt
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Eventuellt extra äkta vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, socker och sirap med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat.
Tillsätt flingsalt och eventuellt vaniljpulver.
Kör med elvispen tills det har blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken.
Ta upp degen på köksbänken och dela den i två delar, rulla ut varje del till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut längderna lite. De flyter ut i ugnen, men behöver ändå jämnas till lite med handen. Baka mitt i ugnen i ca 20 min.
Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda bitar. Låt kakorna kallna på plåten.
Njut till en kopp kaffe eller te, eller iskall mjölk!
Hoppas ni gillar dem. Ni hittar fler smarriga recept hos mina kollegor här på Lovely Life!
Klicka gärna på det lilla hjärtat om ni gillar mina inlägg. Tack <3