Här kommer ett recept på Smörgåstårta. Självklart man man byta ut eller ta bort saker efter tycke och smak. Jag höftar för det mesta på hur mycket jag tar av allt och smakar mig fram. Denna tårta är med tonfisk och kallrökt lax och passar perfekt till sommarens alla kalas och festligheter, eller varför inte som en lyxig picknick. Lycka till!
Gör så här:
1. Till botten har jag vanlig Hönökaka och brukar göra tre lager med två fyllningar, alltså behövs två paket. Jag gör alltid tårtan med fyllningen dagen innan den ska serveras så den hinner bli riktigt saftig.
2. Till röra nummer ett blandar jag: två burkar tonfisk, en rejäl klick majonäs (Hellmans är godast), creme fraiche, dill, gräslök, hackad rödlök, en klick dijonsenap och salt och peppar. Höftar som sagt så man får testa sig fram med smak och konsistens, men gör den inte för blöt, utan hellre fastare.
3. Till röra nummer 2: Ett paket kallrökt lax (hackad), tre kokta och hackade ägg, dill, majonäs, creme fraiche och en klick Kalles randiga kaviar. Också här efter tycke och smak. Eventuellt lite salt och peppar.
4. Jag lägger bara ihop de halvmåneformade bröden till en rund botten, på med ena röran, sedan två bröd till, nästa röra och sen på med locket.
5. Det jag täcker tårtan med är creme fraiche blandat med Hellmans majonäs (obs ej samarbete, tycker bara den är så grymt god). Man får göra ganska mycket så det täcker men gör inte heller denna för rinnig, men typ hälften hälften av båda. Till hela tårtan brukar jag köpa två burkar majo och två stora creme fraiche för säkerhets skull.
6. Låt tårtan vila under plastfolie i kylen över natten och bättra eventuellt på med creme fraiche-blandningen innan du garnerar.
7. Jag brukar garnera med lite av varje som är fint och gott – citron, dill, lax, ägg, ärtskott, gurka, ruccola eller lite vad man känner för. Kolla Pinterest för inspo!
8. Servera och njut – jag lovar att detta är den godaste smörgåstårtan (om man gillar fisk) ni har testat. Smaklig måltid! 🍋
Detta inlägg har 2 kommentarer
Ser lyxig och god ut. Verkligen enkel att göra
Den kommer att bli min nya favorit att bjuda på. Varmt tack för receptet.
Detta med hönökaka har jag gjort en gång blir så god också mycke enklare än dom jag gjort tidigare med att lägga samman formfranska och skära avkanterna på den. Tack för receptet. Räcker till många personer.