När jag nyligen var på Leksands knäckefabrik, frågade de om jag ville tävla ut lite knäckebröd, och det vill jag ju såklart! Knäckebröd kan en aldrig ha för mycket i skafferiet tänker jag! Så, för att vinna kitet ovan, en plåtburk för knäckebröd full av godsaker, kommentera nedan och berätta vad ditt godaste knäckebrödpålägg är! Jag har massa knäckebröd i skafferiet och tänker att det skulle vara fint med lite tips både för mig och för andra! 🙂 Det går även bra att maila på pedersen.isabelle@gmail.com.
Tävlingen pågår t.o.m. söndag!
Translation: Competition! To win the kit above, please comment with your name and address!
Detta inlägg har 13 kommentarer
Mitt bästa pålägg på knäckebröd, och på allt annat bröd också för den delen är messmör. Antingen bara messmör eller messmör med en skiva ost på, det blir nästan ännu godare.
Om en steker lite champinjoner tillsammans vitlök, chili, ingefära och en himla massa olivolja så får man fram det ultimata knäckebrödspålägget!!
Mitt beste knekkebrødpålegg er perfekt moden avokado med pepper og havsalt. Noe av det beste jeg vet!
Det absolut godaste att ha på knäckebröd är mosad avokado. Ca det bästa som finns!
Annars kan en också prova tomat & rödlök, mycket gott!
När jag var liten åt jag alltid kaviar och purjolök på knäckebröd. Jag gillade det då, nu nja. Men kanske kan funka om man gillar kaviar? 🙂
Hej!
Alltså knäckebröd är ju något av det bästa som finns som mellanmålsmat faktiskt. Min bästa pålägg är kall potatis i skivor från gårdagen, tillsammans med sesamfrön och böcklingpastej. Det får mig att minnas frukostar i sommarstugan när jag var liten, tillsammans med min mormor och morfar. Lite lagom skumt kanske, men jättegott!
Mitt favvopålägg är el classico: kaviar (Klädesholmens annars kan det kvitta) och ett perfekt kokt ägg i skivor ovanpå.
Har även upptäckt kombon knäckebröd och jordnötssmör. Nam nam!
en vän introducerade mig nyligen för kombinationen honung och ost på knäckebröd. så gott! annars är några skivor sveciaost, lite röd paprika, salt och peppar tillräckligt för att få fram ett ultimat knäcks.
Knäckebröd är bäst! Något som går åt som smör i solsken hemma hos oss. Själv förredrar jag mitt knäckebröd tunna skivor med brie och någon god hemmagjord marmelad på, en sen kväll med en bra bok och gott te. Men om en frågar Kalle 6 år är favoriten smör och en stark ost(gärna superlagrad prästost) med en Bamsetidining på morgonen. Så alla är vi olika, men tur är väl det! 😀
Ett knäckebröd med lite salt i, keso och en skivad banan ovanpå varefter det toppas med kokosflingor och kanel, och sedan den slutgiltiga touchen: hackad mandel! Perfekta blandningen mellan salt och sött och så goooott!
Jag ar bosatt i Holland och det som star pa inkopslistan varje gang jag aker till Sverige eller far besok darifran ar knackebrod och kaviar, sa manga paket som vaskan kan rymma. Aven min hollandska man har blivit beroende av knackebrod och Leksands knacke ats numera bade till frukost och kvallsmat i vart hus.
Sa vad ska man ha pa? Jo, kaviar och vallagrad ost enligt mig. Appelstroop och vallagrad ost enligt min man. Nagot som vi har gemensamt dock ar majonas tillsammans med de rodaste solmogna tomaterna, havssalt och grovmalen peppar. Nar jag ar hemma hos mina foradrar sa blir det alltid mammas knackebrodpalaggs favorit, namligen mos och farsk dill. Hoppas nagot av det faller er i smaken.
Jag fullkomligt älskar knäckebröd! Jag har flera goda påläggsfavoriter.
1. Mosad avokado med skivade körsbärstomater (och eller alfagroddar) och örtsalt.
2. Smör och äppelskivor. Enkelt och extremgott.
3. Gör en röra på keso, tomat, purjolök och örsalt. Lägg på mackan. Gott!
Mitt bästa knäckebrödspålägg står mellan hemgjort jordnötssmör eller smält vegansk ost med lite salt ovanpå. Det senare smakar som nachos!