I min branch är det alltid som allra mest att göra i december, precis när allt julpunt ska fixas, alla luciatåg ska avhandlas och allt julgodis ska bakas. Då brukar jag ta till det här receptet. Det är min absoluta favorit både i smak och smidighet (Flora fixade nästan allt helt själv). Och man slänger snabbt ihop det om man får spontanbesök.
Allt man behöver är vanligt brungräddat knäckebröd, mörk choklad och pepparmintsolja.
Dela chokladen i bitar och värm i ett vattenbad. Häll i några droppar pepparmintsolja. Bryt lagom stora bitar av knäckebrödet.
Doppa knäckebitarna i chokladen så de blir helt täckta av choklad. Lägg dem sedan att torka på bakplåtspapper. Ställ i kylen så de stelnar ordentligt. Pudra över med lite florsocker och servera. Tadaaa. Världens godaste (smakar som kexchoklad), världens snabbaste och världens enklaste julgodis.
Har man tur fastnar även sleven i mintchoklad…
Detta inlägg har en kommentar
Pingback: Just nu, julpynt och mys. - Katrin Bååth - Katrin Bååth