På nyårsafton är det tradition att antingen åka skridskor eller gå till skogs och grilla korv innan festligheterna drar igång för kvällen. I år föll valet på korvgrillning med pinnbröd, skattjakt och kott-letar-tävling. Här är förresten min mamma Gunillas recept på pinnbröd. Med smak av min barndoms grillutflykter. Det är så där lagom segt och smakar bäst när det grillas över öppen eld i skogen och serveras med smör och flingsalt.
MAMMA GUNILLAS PINNBRÖD
(4 personer)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl kallt vatten
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ner vattnet och knåda till en deg. Ta med degen i en påse till grillplatsen. Rulla degen mellan händerna till långa korvar som sedan snurras antingen runt en korv eller direkt runt en pinne. Grilla över glöd. När brödet lossnar från pinnen är det färdigt. Servera med smör och flingsalt.