Att baka sockerkaka är kanske inte något jag gör speciellt ofta, men när mamma gav mig min farmor Alice recept förra veckan var jag tvungen att testa det. Och vet ni vad, det är den godaste sockerkakan jag någonsin ätit, ytan blir liksom lite krispig. Jag tror hennes hemliga vapen var den där extra äggulan.
Gör så här:
2 dl socker
2 ägg
1 äggula
75 g smält smör
1 dl mjölk
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjöl
Vispa ägg och socker fluffligt. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll ner i äggsmeten. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en bunke och sila ner det med övriga ingredienser. Rör ner alltihop till en fin smet. Smöra och bröa en kakform. Håll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 40 minuter.
Detta inlägg har 2 kommentarer
Mums så gott! Tack för tips!
Vassego! kram