Katrin_Baath_Lovelylife_-08113

Floras gröt med skummad mjölk.

Imorse när jag la upp en bild på gröten som jag lärde Flora att göra själv, fick jag genast frågor på DM om hur jag gjort den. Så här kommer ett snabbt recept. Plättlätt och supergod start på morgonen!

Floras gröt med skummad mjölk
4 personer

3 dl havregryn
6 dl vatten
Salt
Skummad mjölk av valfri sort
(jag skummar den i vår espressomaskin)
Flytande honung
Hasselnötter
Russin om man vill eller annat gott tex skivad persika
Kanel (kardemumma är också gott)

Rör ihop havregryn, vatten och salt till härlig havregrynsgröt. Skumma mjölken på valfritt sätt (det är så gott när mjölken är varm och len av skummet tycker jag). Häll upp gröten i skålar, toppa med den skummade mjölken, ringla över honung och strö till sist över nötter, russin och kanel. Klart!

 

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.