halloumivafflor recept vintagefabriken linda och louise lovely life-3

Recept på världens godaste halloumivåfflor

Häromdagen var vi hemma hos Linda i hennes supermysiga lägenhet på Kungsholmen (om ni vill få en rundvandring där kan ni lyssna på inredningspodden i avsnittet där hon är med) och plåtade produkter för Dilmah, teföretaget som vi jobbar för och bland annat skapar content. När vi väl var i ett ordentligt kök (i butiken är vi dessvärre förpassade till micro och färdigrätter), passade vi också på att unna oss en riktigt lyxlunch, nämligen Halloumivåfflor med avokado och stenbitsrom. Mmm, det vattnas i munnen bara jag skriver det. Det går verkligen att göra så himla mycket i ett våffeljärn! Allt från gamla hederliga frasvåfflor till quesadillas, rårakor och varma mackor. Smart också att passa på att laga snabba rätter i våffeljärnet dessa tider, när det ändå ska dammas av inför våffeldagen den 25 mars. Varsågoda, här kommer receptet:

2 paket halloumi
1 msk potatismjöl
Lite olja till våffeljärnet
1 avocado
1 burk stenbitsrom, eller som vegetariskt alternativ, tångkaviar
1/2 rödlök
Gräddfil, creme fraiche eller smetana efter tycke och smak
1 knippe dill
1/2 ekologisk citron

Gör så här:
Riv halloumiosten på den grova sidan på rivjärnet ner i en bunke. Pudra över potatismjöl och rör runt. Pensla våffeljärnet tunt med olja mellan varje våffla. Lägg i ost så att det täcker botten på järnet och grädda tills de släpper någorlunda självmant från ovansidan. Här gäller det alltså att inte gå ifrån och börja pyssla med något annat, det går relativt fort för våfflan att bli klar.

Servera till exempel med skivad avokado, spenat, stenbitsrom/tångkaviar, gräddfil, rödlök, dill och citron. Eller släng på vad du nu råkar ha hemma!

Det fantastiska porslinet från Italienska Spruzzi är en nyhet i vår butik. Vi har verkligen suktat efter det så länge och nu äntligen förgyller det både butiken och webbshopen. Handgjort, småskaligt och miljövänligt tillverkat enligt gammal italiensk hantverkstradition. <3

Psst. Klicka jättegärna på hjärtat här under så att vi vet vilka typ av inlägg du tycker om att läsa! 

18
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Ingrid Wenell

    alltså WOW vad gott!!! måste testa snarast!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.