levacafe01

På vift med Lovely Life på Hooks Herrgård i Jönköping

Nyp mig i armen.

Ja, lite så känns det faktiskt efter tre helt fantastiska dagar med hela gänget här på Lovely life. Jag är nyast här på Lovely Life och jag visste ärligt talat inte om jag egentligen drömde när jag fick frågan om jag ville börja blogga på Lovely Life. Det har liksom varit en liten hemlig dröm för min del. Att få blogga just här. Och sen kom inbjudan till bloggträff på Hooks Herrgård i Jönköping. Ja, nyp mig i armen, ta mig tusan!

Det vackraste skyltfönster jag sett

Lunch i Katrins magiska ateljé

Jag var sjukt nervös över de 2,5 timmes körningen till Jönköping, men det gick ju galant! Över en härlig lunch började vi våra dagar hos Katrin Bååth i hennes alldeles magiska Ateljé i Tändsticksområdet. Och vilket galet vackert område sen! Ja och för att inte tala om hennes ateljé. Ni som har vägarna förbi Jönköping; herregud ÅK DIT! Jag har aldrig sett något så vackert och inspirerande förut. Jag suger åt mig inspirationen som en svamp till min och Sandras egna kreativa lilla butik här hemma.

Där åt vi lunch och lärde känna varandra. Många av oss hade inte tidigare träffats, men ändå kändes det som om vi alla var gamla vänner. Det hela kunde inte ha fått en bättre start.

Vi drack kaffe ur Katrins mormors finporslin. Bara en sån sak! I bakgrunden har ni härliga Ingrid Wenell

Detaljerna i Katrin Bååths ateljé skämtar man inte bort. Varenda lite pinal känns så noga uttänkt.

Hooks Herrgård

Efter lunchen hos Katrin begav vi oss mot Hooks Herrgård, en dryg halvtimme utanför Jönköping. Jag körde såklart fel, så för mig tog det väl det dubbla, haha. Jag och mitt obefintliga lokalsinne, ni vet. Kanske hade det varit smidigare för mig att ta tåget? Tror faktiskt det. Det går nämligen alldeles utmärkt. Personalen på Hooks Herrgård hämtar gärna en med packning och allt på närmaste tågstation ca 3 km från herrgården. Nåväl, efterklok kan en va. Väl på Herrgården fick vi lite historia om Herrgården berättat för oss. Tänka sig att den stått där sedan 1700-talet. Vilken skatt!

Har ni sett en sådan vacker kakelugn förr? Och luckan!

Jag och Viktoria fick dela på ett rum som hade en faktiskt utsikt över sjön. Det var verkligen så roligt att äntligen få träffa henne. Hon är både supertrevlig och såå inspirerande!

Spa på Hooks Herrgård

Vi började kvällen med SPA på Herrgården. Det var verkligen inte vilket spa som helst, det var spa-deluxe. Två utomhusbassänger, tre olika bastu, bassänger att simma i. Allt en kan tänkas behöva och mer därtill. Vi fick en necessär med flera härligt produkter från Kerstin Florian, så att vi kunde göra en sparitual med dessa produkter väl nere i spaet. Det var riktigt härligt!

Hydro massage poolen, min favorit.

Den varma utomhuspoolen blev min favorit. Ni ser kanske varför? Ja, det är faktiskt poolen ni ser, som liksom tycks flyta ihop med sjön. Briljant, magiskt och galet skön!

Kneipp var också riktigt härlig. Man vadar runt, runt i flera varv mellan varmt och kallt vatten. Jag avslutade den med ett helkroppsdopp i den kalla poolen och satte mig i ett varmt fotbad direkt efter.

Efter att vi varit på spa-avdelningen så bjöds det på en riktigt härlig trerätters-middag i restaurangen på herrgården. Restaurangen låg med stora fönster ut mot sjön, så det var lite synd att mörkret kom så fort som det gör såhär i november. Den här utsikten hade jag gärna njutit av precis hela tiden!

JULPYSSEL PÅ LEVA CAFÉ HEMMA

Tisdagen började vi med konferens där vi pratade om sajten, SEO och andra lärorika grejer som rör bloggandet här. Därefter for vi till Leva Café Hemma för att äta belgiska våfflor med extra allt. Och så lite julpyssel såklart. Sandbergs hade kommit med en hel hög vackra tapeter som vi fick loss på. Och visst blir man lite extra inspirerad när man befinner sig på en inspirerande plats? Leva var verkligen ett sådant ställe! Det var rena rama drömmen att få sitta där i orangeriet och klippa och klistra en hel eftermiddag. Leva café ligger bara en promenad ifrån Hooks Herrgård, så bor man på herrgården så tycker jag verkligen man kan unna sig en sväng förbi Leva Café Hemma också.

Vackra tapeter ifrån Sandbergs.

Hejdå! Jag utanför Hooks Herrgård innan avfärd.

Hela Hooks Herrgård är verkligen en fridfull plats. Sjön är så vacker att man blir harmonisk bara av att vara i närheten av den. Gulliga Nika (Skillad florals) erbjöd sig att köra min bil tillbaka till Jönköping, så att jag slapp virra omkring på vägarna, haha. Jag fick dessutom äran att hänga några extra timmar i Katrins fantastiska ateljé innan jag påbörjade körningen hemåt. Vilket det kändes lite extra lyxigt. Nu, såhär efter en lång hemresa med bilkörande och båt sent om natten känner jag mig trött men också fulltankad med inspiration och massa positiv energi. Och ja herregud, mat också! Jag tror inte jag ätit såhär mycket på evigheter, haha.

Så tack Lovely life-gänget för magiska dagar! Jag är så glad över att jag fick hänga med er och fick lära känna alla.

Kom ihåg att klicka på det lilla hjärtat här nedan om du gillar det du läser. Det betyder massor!

 

 

 

 

26
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.