Raw_chokladbollar01

En hälsosam månad

Hej och hå. Mars är här och det med besked. Jag och maken har nämligen bestämt oss för att göra mars månad till en riktigt hälsosam månad.

Det hela började med att jag lyssnade på ”Framgångspodden” och avsnittet då ”Farbror Fri” eller Oskar Lindberg som han egentligen heter, gästade. Ett mycket inspirerande avsnitt, med ekonomi i fokus, då han och hans fru har sparat pengar så att de numer är “ekonomiskt fria”.  Han berättade att de hade testat sig fram genom olika metoder för att se vad de kan skära ner på ekonomiskt och däribland att utesluta all ”lyx” i en månad. Har ni inte lyssnat så gör gärna det, alltid lär man sig något! Själv känner jag att vi lite redan lever som han beskriver, eftersom vi är duktiga på att leva på rätt lite. Företagarlivet är inget jag blivit rik på ännu tyvärr…

Men just det där med att utesluta lyx fastnade jag för. Deras mening med det hela var såklart att skära ner på olika kostnader. Själv tänker jag ur ett lite mer hälsosamt perspektiv, lite som att detoxa kroppen på allt onödigt. Jag la fram det hela för maken och tillsammans kom vi fram till att vi skulle göra mars till en hälsosam månad.

Ingen lyx

Så nu kör helt enkelt på att utesluta ”lyx”- matmässigt. Vi äter vanlig mat som vi brukar äta, dvs husmanskost. Men allt som kan tyckas som lyx eller onödigt; som kakor, godis eller alkohol går bort. Nu har vi bara hållit på i en vecka, men jag måste säga att det ändå gått bättre än förväntat. Fredagsmys hade vi ändå; vi mumsade på frukttallrik istället för det vanliga fredagsmyset med popcorn och godis.

Något helt annat; vita krusiga tulpaner. Hur fint? Vackrast precis just nu, när de nästan ramlar sönder.

Barnen fick såklart sitt lördagsgodis. Men inte vi. Vi tyckte dock att lördagen förtjänade en fika, så vi snodde ihop Raw food-chokladbollar. Den nyttiga varianten av fika. Det var verkligen en bra substitut för vanliga chokladbollar, så har ni inte testat så gör´t! Barnen åt för glatta livet, det var nog mest maken och jag som saknade sockerkicken i de sockerlösa chokladbollarna. Men jag tänker att vi liksom är på socker-avvänjning och att saknaden kanske inte kommer finnas eller vara lika stark så småningom? Hoppas!

Här kommer receptet på Raw food-chokladbollarna:

15 st

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 8 st urkärnade dadlar
  • 1 msk kakao
  • 1.5 msk kokosfett
  • 1 dl kokos att rulla dem i

Mixa nötterna tills de blir som ett grovt mjöl. Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir som en jämn smet. Rulla till små bollar och vänd i kokos, hackade nötter eller kakao. Ställ i kylen i 30 minuter. Klart!

Jag ser fram emot att bryta dåliga rutiner och att bli kvitt det värsta sötsuget. Även om vi förmodligen kommer plocka in delar av både socker och ett glas vin till lördagsmiddagen sedan igen. Ja, jag längtar lite till april men det främst för att jag är så sugen på att baka, haha! Annars är jag himla pepp på det här faktiskt. Kanske är det därför det går så bra? För att man gett sig fasen på det redan innan man ens har börjat? Dessutom har vi kommit igång med träning också. Det känns verkligen pepp! Förhoppningsvis har vi vant oss av med det dåliga småätandet när denna månad är över. Håll tummarna för oss!

7
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.