Hoppa till innehållet

Samarbeta med lovely life?

Maila oss för kontakt
Sök
  • HEM
  • Inredning

    BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

    En nyårsdukning i blått

    Andra advent släpp av mina pappersblommor

    adventsljusstake diy

    Gör din egen adventsljusstake

  • Inspiration

    Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

    Vårblommor och kenzan

    En nyårsdukning i blått

    Andra advent släpp av mina pappersblommor

  • Blommor

    BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

    Vårblommor och kenzan

    En nyårsdukning i blått

    adventsljusstake diy

    Gör din egen adventsljusstake

  • Recept

    När ramslöken blommar…

    Bland pappriga rosenskäror

    En betydelsefull Påskmåltid!

    Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

  • BLOGGAR
  • oM OSS
  • BLOGGA HOS OSS
2D7D56DD-402F-4DC2-BCBE-433942BCA938
Bild av Louise Bondebjer

Louise Bondebjer

Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

  • mars 4, 2024
  • 8:47 f m
  • ÄTA, Blommor, Buketter, Dukning, Recept

Att komma hem efter sportlov i skidbacken och mötas av vårtecken är det man önskar allra mest i nuet! Precis så blev det för oss! Men- vi är inte längre komna i almanackan än början av mars- så både ett och 2 bakslag vädermässigt är fullt rimliga, men det får man ta! Snödroppsbuketter, gula små vintergäck i äggkopp och knoppiga kvistar pryds i hemmet. Sekatören är åter igen i dagligt bruk för det bästa av säsongsnjut även inomhus.

Muslikopp Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

Nyligen fick jag besök av en kär vän! Att då få bjuda på en omtänksam frukost är alldeles genialt. Med små enkla medel tycks Måltidsstunden nå oanade höjder på mitt lilla vis. Fick en härligt fylld Smakbox hemskickad häromdagen, en slags prenumerationsbox med diverse smakprover med leverans varannan månad, trevligt! Ett ypperligt tillfälle att smaka några av boxens godsaker vid min lilla kompis-frukost-bjudning.

2D7D56DD 402F 4DC2 BCBE 433942BCA938 Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

Jag är en ”müsli-lover” – given ingrediens med mjölk och yoghurt men även toppen att blanda ner i bröd- och bullbak! Det blir lite extra bit och saftighet för den delen!

F1173B4E D0DD 4301 B235 C60150B467B2 1 201 a scaled Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

Frukosttrianglar med AnanasMüsli & havregryn

ca 25 st

50 gram jäst

2 tsk salt

1 msk honung

ca 1 liter ljummet vatten

1/2 dl linfrö

2-3 dl Frebaco Ananas Müsli

2 dl grovmalet rågmjöl

ca 1,4 l Vetemjöl Special

Till utbakning

ca 1/2-1 dl mjöl

1- 1 1/2 dl havregryn

flingsalt

GÖR SÅ HÄR

Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt salt, honung och lite vatten. Rör runt tills jästen löst sig, tillsätt resten av vattnet. Häll i linfrö, AnanasMüsli, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen luftig i ca 5-7 minuter. Låt vila under bakduk ca 45 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, samt med havregryn och dela degen i 2 delar. Rulla ut var degstycke, ca 45 ca långt och 8 cm brett, inte så noga. Skär trekanter av degen och lägg på bakplåtspapper, 2 plåtar behövs. Gör likadant med andra degstycket. Det är fint med havreflingor runt de små bröden så knåda inte in havregrynen i degen. Strö flingsalt över. Sätt ugnen på 225 grader varmluftsugn. Låt bröden vila under bakduk ca 30 minuter.

Baka av i ca 15-20 minuter tills de är genombakade, du avgör själv om du önskar hårdare skorpa på brödet, då får de vara inne lite längre. Låt svalna på galler!

KnackeSMAKBOX Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

Smakboxen innehöll även goda, frasiga knäckerutor med smak av havre och havsalt – Ett gott komplement till nybakat mjukare bröd.

NotterSMAKBOX Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd! Småskålar med plock av olika slag är alltid trevligt, söta och salta små nötter tillsammans – härligt extra crunch att toppa vaniljkvarg och müslikoppen med tillsammans med klyftad blodapelsin.

1326E725 1F4D 4802 8C12 0C0CBC4A26F0 Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd! Att morgonstund har guld i mund håller jag oftast med om! Nedan följer några förslag hur man får till ett schysst frukostmys:

-En vacker duk, gärna ostruken;)

-Färska säsongsblommor, den minsta buketten är betydelsefull

-Undertallrik med ngt dukat uppå

-Generös kaffe/tekopp gärna med assiette

-Småskålar med olika sorters marmelader, smör, nötter, frukt

-rymligt fat, skärbräda eller korg för nybakat

-vacker kanna för te/kaffe – gärna tehuva!

-Ett glas svalt juice i tjusigt glas

-lite skön musik & 1 tänt ljus, eller fler!

Ha en fin vecka – den första i Mars, solen skiner i Skåne! YES!
Kram Louise

Lämna ett svar Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Bild av Louise Bondebjer

Louise Bondebjer

Louise driver bloggen "Lisa på landet" och bor i byn Skumparp strax utanför Malmö med sin man & 4 barn. Till vardags arbetar Louise som frilansande matkreatör, kokboksförfattare och utför varierande uppdrag kring Mat & Måltid. Louise ser det vackra i var säsong och njuter av att dekorera sina måltider med årstidens guldkorn! Här kommer goda vardagsrecept att bjudas på och en hel del hembakat! Välkommen! Kontakt: louise.bondebjer@googlemail.com Instagram: louisebylisapalandet & tea_storiesbybondebjer Hälsning Loouise

Senaste från Louise Bondebjer

Vårvinterfrukostar som gör gott!

Matlagning & Siciliensol!

Väninnefrukost, boksignering Matlagningsworkshop!

När ramslöken blommar…

En betydelsefull Påskmåltid!

Senaste från lovely life

Blommor
Linnea

BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

Uncategorized
Linnea

En liten uppdatering

Inspiration
Linnea

Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

LL Favoriter
Sofia Lindqvist

Ett blommande Raseborg

Dukning
Louise Bondebjer

Dukning
Louise Bondebjer

Vårvinterfrukostar som gör gott!

Blommor
Skillad Florals

Vårblommor och kenzan

Blommor
Linnea

En nyårsdukning i blått

Inredning
Linnea

Andra advent släpp av mina pappersblommor

Louise driver bloggen "Lisa på landet" och bor i byn Skumparp strax utanför Malmö med sin man & 4 barn.
Till vardags arbetar Louise som frilansande matkreatör, kokboksförfattare och utför varierande uppdrag kring Mat & Måltid.
Louise ser det vackra i var säsong och njuter av att dekorera sina måltider med årstidens guldkorn!
Här kommer goda vardagsrecept att bjudas på och en hel del hembakat!
Välkommen!
Kontakt: louise.bondebjer@googlemail.com
Instagram: louisebylisapalandet & tea_storiesbybondebjer

Hälsning Loouise

Senaste kommentarer

  • productos virales tiktok anita om En guide till sommarens fräscha smaker
  • Emma om Våra gröna fönster och nya dörr
  • UniqueHealthInc om Hög tid för syrensaft!
  • BeHealthyNH om Hög tid för syrensaft!
  • Koka om Snart flyttar Nissen in – 30 tips på nissebus