Jag åt nyligen biscotti till en kopp kaffe och det slog mig varför jag aldrig bakat det här hemma? Förutom att det tar en liten stund i ugnen så är det superenkelt ju!
BISCOTTI MED MANDEL OCH KARDEMUMMA
100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 st ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, lätt stötta
50 g mandel, lätt rostad och grovt hackad
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att rosta mandeln försiktigt en liten stund i gjutjärnspanna (passa så den inte bränns) och hacka den därefter grovt. Rör ihop rumsvarmt smör och socker, tillsätt sen äggen ett i taget och blanda väl. Rör sen ner de torra ingredienserna och den hackade mandeln och blanda till en smidig deg. Dela degen i fyra delar lika stora delar. Rulla delarna till avlånga rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Låt skorporna svalna 5 minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar. Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 20 minuter till.
Följ mig gärna på Bloglovin och Instagram
Detta inlägg har 4 kommentarer
Mums! =)
Mycket bra gravidsnacks! 🙂
Dina biscottis låter goda – men mest av allt vill jag säga att jag tycker att bilderna är helt magiska. Så otroligt vackra!
Jag är en riktigt hobby-bakare så inget särskilt med receptet haha 🙂 Men tusen tack för orden om bilderna, det värmer verkligen! <3