Wow, alltså första inlägget som en del Lovely Life familjen, river av premiären bara!
Konditor är inget yrke som jag skulle glänsa i, här hemma blir det mest scones nån gång nu och då och sen vid speciella tillfällen kanske en riktigt torr sockerkaka. Men, jag har ett ess i rockärmen när det gäller sötsaker som jag tänkte dela med mig av – Bolo de Brigadeiro!
Något för alla som älskar choklad. Och socker. Helst mycket av båda i kombination.
Det här är Brasiliens älsklingstårta, ett måste till alla födelsedagar. En chokladkaka med lager av brigadeirofyllning, ju fler lager desto bättre och sen på med mer brigadeiros och fudge på toppen. Tänk MORE IS MORE så kan det inte bli fel! Toppas såklart med chokladströssel.
Behöver jag skriva choklad fler gånger?..
Recept:
Smet till kakan:
4 äggulor
2dl strösocker
2,5 dl mjölk
1,5dl matolja
2,5dl mjöl
0,5dl kakao
1/2tsk bakpulver
Vill man ”fuska” lite så kan ni beställa denna som påskyndar processen lite 😉
- Vispa ihop socker och ägg i en bunke.
- Blanda ner resterande ingredienser. Mixa ihop slät och lägg i en smord form.
- Grädda i ugn på 175 grader i ca 25-35 minuter. Kakan ska inte vara kladdig.
Funkar fint med en klassisk chokladkaka som grund.
Brigadeirofyllning – Jag gjorde min med kokos.
1 burk kondenserad mjölk
0,5-1dl riven kokos
Eller:
1 burk kondenserad mjölk
50 g smör
3 matskedar kakao
Gör följande:
- Blanda den kondenserade mjölken och kakaon i en kastrull på medelhög värme.
- Rör om under ungefär 8 minuter tills kolan börjar tjockna lite, tillsätt smöret.
- Häll ut på en smord skål och låt svalna.
För att göra Brigadeiros:
- Koka tills kolan det tjocknar mer. Häll ut på en smord tallrik. När kolan börjat stelna rullar du den till bollar.
- Du kan rulla dessa i chokladströssel (klassiska) eller om du vill prova nytt går det också bra att rulla de i kakao eller krossade nötter.
Brigadeiro topping/frosting – Du kan ha samma som fyllning och som frosting.
1 burk kondenserad mjölk
3 msk kakao
1,5dl mjölk
(2dl grädde)
För lite tjockare och fylligare konsistens kan ni använda grädde. Jag körde på mjölken. Hemligheten här är att koka tills toppingen blir krämig och spridbar.
Toppas med massor av strössel 😉
Klicka på hjärtat om det är något du tyckte om att läsa eller varför inte lämna en kommentar om du har en fråga eller vill veta mer. Beijos!