IMG_9297

Broccolistuvning med rostad mandel och palsternacka

Idag tänkte jag dela med mig av ett enkelt recept på broccolistuvning som jag spanat in i en av Myllymäkis kokböcker. En broccolistuvning med mängder av vitlök, ost och grädde. Och med dessa grunden kan ju ingenting bli fel!

I kokboken tipsar han om att stuvningen kan serveras som tillbehör till diverse rätter, men vi gjorde stuvningen som huvuddelen av vår middag och kombinerade med palsternacka och snabbrostade mandlar. Så gott!

Vi frångick originalreceptet lite grann och gjorde det extra krämigt. Vi hade nästan dubbelt så mycket grädde och färskost som det stod och det blev härligt såsigt!

Recept:
500g färsk broccoli
7 vitlöksklyftor
2 dl grädde
150g färskost
salt
100g riven parmesan

Gör så här:
1. Fräs större buketter av broccoli samt skivad (inte pressad) vitlök i olja på hög värme tills broccolin blir mjuk, cirka 5 minuter.
2. Sänk temperaturen till låg/medlevärme och häll på grädden och färskosten och smaka av med salt efter en stunds kokning.
3. Blanda i parmesan sist.

Det här är en rätt jag kommer göra igen och igen och igen!

3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny