loftsang barnrum inspiration

Inspiration till att inreda med en en våningsäng eller loftsäng i barnrummet

Vår platsbyggda loftsäng

I vår lägenhet har vi valt att platsbygga en loftsäng åt Chaplin (nu 7 år) för att kunna utnyttja takhöjden och få in mer på liten yta. Ett beslut som vi är så himla glada över att vi tog då hans rum verkligen fick ett uppsving i och med detta! Den platsbyggda loftsängen för barn är också det som alla som kommer hem till oss kommenterar och ofta också inspireras av. Att det är ett så enkelt men smart sätt att inreda ett barnrum på.

Våningssäng för barn som vi platsbyggt för att utnyttja takhöjden.

På förfrågan kommer därför ett inlägg på temat “Att inreda med en loftsäng eller våningssäng i barnrummet”. Vi valde att platsbygga sängen eftersom den inte kunde vara för bred och alla de sängar vi kikade på som fanns att köpa, dessvärre var för breda för att de skulle få plats. Vi hittade en duktig snickare som förstod precis vad vi ville ha efter att vi visat en del inspirationsbilder för honom.

Loftsäng för barn med skrivbord och hyllor under.

Under loftsängen har Chaplin ett skrivbord som vi gjort själv med hjälp av en enkel skiva som vi betsat och sen satt ben på från Pretty Pegs (tips!). På ena kortsidan sitter målade, enkla hyllplan och konsoller från Sekelskifte. Den fina tapeten kommer från Sandberg Wallpaper och kollektionen Kubel Kids.

Compact living

Jag brinner mycket för detta med Compact living och att vi ska försöka se möjligheterna i det vi har i första hand, istället för att behöva rusa vidare för snabbt mot en större boyta och högre lån. Jag har bland annat skrivit om detta i det här inlägget, som fick väldigt fin respons: Hur ska vi få plats? Om att bo litet med barn.

På det temat kommer här ännu mer inspiration i form av smarta loftsängar och våningssängar i barnrum!

1 rum blir 2 hos @MadeByMor

bygga loftsang vaningssang barnrum volang blogg

En stor inspiration är Mia @Madebymor. Hon har inspirerat stort genom att förvandla ett rum till två och därmed utnyttja utrymmet i deras lägenhet maximalt. Hon har också låtit platsbygga en våninggsäng i yngsta dotterns rum med en måttanpassad säng från Compact beds. Kolla så fint!

bygga loftsang vaningssang barnrum volang blogg madebymor

Jag tycker att detta är så smart och också otroligt mysigt för barnet. Tänk att krypa upp där och sova liksom! Psst. I hennes Stories på Instagram kan man se alla steg i hur 1 rum blev 2.

Foto av @Madebymor.

Kattvindar blir sängar hos What decorates my day

Ett av de finaste barnrum jag vet, med maximalt utnyttjad planlösning.

Ett annat sätt att inreda ett barnrum på är som Emma på What decorates my day gjort. Genom att använda de oftast outnyttjade kattvindarna som finns i gamla hus och bygga sängar av dem. Kolla så mysigt!

En kattvind blir en barnsäng hemma hos Emma

Här har Emma valt att tapetsera väggarna för att skapa maximalt med mys. Ljuvligt! Se mer hos bästa Emma på bloggen What decorates my day.

Våningssäng från Oliver Furniture hos Mokkasin-Sofia

Hos Sofia (Mokkasin) har barnen den här fina våningssängen från Oliver Furniture. Väldigt mysigt att använda tyg sådär för att skapa en extra ombonad känsla. Har tänkt göra det i Chaplins rum också men inte kommit till skott. Kolla också hur härligt det blir med en sådan detalj som mönstrade lakan!

Läs mer om våningssängarna i barnrummet hos Mokkasin här.

Den här bilden vet jag tyvärr inte källan på men jag hittade den hos min bloggkollega Linnea. Tycker mycket om känslan här och otroligt nog får man plats med 3 personer i denna säng. Så smart! Känns lite som ett dockhus nästan, inte sant?

Sen höjer ju den underbara tapeten Honeysuckle, från William Morris, det hela flera snäpp också, inte sant?

Även detta barnrummet i fotografen Anna Malmbergs gamla hem är så smart! Med massvis av förvaring under sängen som gör att inte rummet känns stökigt, trots mycket prylar. En enkel lösning som ger stor effekt.

Sist men inte minst. Denna bild var min inspiration till vår loftsäng i barnrummet. Vi får se hur vi gör när Chaplin blir för stor för sängen. Då kanske denna bild man komma väl till pass igen!

Hoppas ni fått lite inspiration till att tänka ett varv extra när det kommer till hur man kan utnyttja de kvadratmetrar man redan har. Vill också passa på att tipsa om inlägget som Lollo skrivit på vår gemensamma blogg om just detta. Ni hittar inlägget här: En nostalgitripp och ett smart planerat hem. Jag har även skrivit ett inlägg om hur jag fixat min dotters hörna här hemma. Inlägget heter Selmas säng och inspiration till hur du snabbt fixar en mysig hörna till bebisen.

Psst. Klicka gärna på hjärtat här under så att jag vet vad du tycker om att läsa här på bloggen. Det betyder mycket för mig!

Här kan du även följa mig på Instagram.

25
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Så mycket fin inspiration till barnrum! Funderar själv på att bygga om på barnens gemensamma rum nere, en vånings/loftsäng, för mer lekyta. Även en mindre dagbädd har jag varit inne på, för att kunna använda som soffa dagtid 🙂

  2. Linda

    Vad roligt att du fick inspiration. Låter jättresmart. Dagbäddar är ju supermysigt verkligen och en loftsäng kan man också mysa till det med härliga kuddar osv:)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.