När mattrender når min digitala bubbla så kan ni vara säkra på att de har cirkulerat ett varv för mycket. Jag är ingen early adopter när det kommer till trender i den gastronomiska sfären. Jag kör i extremt gamla ljulspår, men jag älskar att fota mat, och jag älskar fenomenet middagsbjudning. Och där någonstans lärde jag mig att man kan testa nytt, och man får experimentera med recept.
Spänn fast säkerhetsbältena, för här kommer mitt hemmasnickrade recept på bananpannkakor. Funkar som frukost, mellanmål, lunch, brunch och kvällsmat. Och som kvarg på moset; den lilla rackans pannkakan är nyttig.
Mixa tre (gärna något övermogna) bananer med fyra äggulor. Vispa äggvitorna till fluff och vänd ner i banansmeten. Blanda i 1-2 msk fiberhusk och en gnutta salt.
Stek önskad storlek på pannkakorna i kokosolja. Ös på med bär och kvarg och servera. Ni fattar, bara godsaker!
Och bäst av allt? De små människorna i familjen brukar älska de här pannkakorna.
Bonusrecept: Vill man verkligen utmana sina (läs mina) gravt grönsaksavståndstagande barn, så smacka i en påse bladspenat i smeten och mixa med stavmixern. Serveras som Dadda-pannkakor här hemma.
Och till sist, det betyder mer än ni tror ifall trycker på det lilla hjärtat. Om ni gillar inlägget då vill säga.
Detta inlägg har en kommentar
Så fina bilder! Har du nytt objektiv? Vilket så fall? Kram!