Hoppa till innehållet

Samarbeta med lovely life?

Maila oss för kontakt
Sök
  • HEM
  • Inredning

    Kill your darlings – hejdå butiken och ateljén

    En liten förvandling av en vacker ljuskrona

    Mina handgjorda blomsterlampor

    kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens

    Sigrids kattungar!

  • Inspiration

    En liten förvandling av en vacker ljuskrona

    Mina handgjorda blomsterlampor

    Kattungarna letar sina nya hem!

    kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens

    Sigrids kattungar!

  • Blommor

    Mina handgjorda blomsterlampor

    BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

    Vårblommor och kenzan

    En nyårsdukning i blått

  • Recept

    När ramslöken blommar…

    Bland pappriga rosenskäror

    En betydelsefull Påskmåltid!

    Frukostnjut bland snödroppar & nybakade müslibröd!

  • BLOGGAR
  • oM OSS
  • BLOGGA HOS OSS
DSC01404
Bild av Hannes Mauritzson

Hannes Mauritzson

Sockerkaka med smak av päron

  • februari 7, 2020
  • 7:23 f m
  • ÄTA, Inspiration, LL Favoriter, Recept

Hej vänner! Plötsligt händer det! Nu har jag  tagit mig i kragen och börjat göra något jag alltid tyckt väl om, men inte gjort.. Nämligen baka! Jag har bestämt mig för att börja värva in matlagning, bakning och matfotografering allt mer på både blogg och Instagram. För den storslagna premiären gjorde jag mig en sockerkaka med päron i!

DSC01408 Sockerkaka med smak av päronDSC01414 Sockerkaka med smak av päron

 

Ingridienser

Matfett och ströbröd till formen.

2 ägg.

3 dl vetemjöl.

1,5 tsk bakpulver.

0,5 tsk vaniljsocker.

3 dl strösocker.

50 g smör.

1 dl mjölk.

1 päron.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  2. Skala ett päron och mosa det till en mjuk konsistens.
  3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Häll i det krossade päronet i sockerblandningen och vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  4. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.
  5. Antingen rör du samman florsocker med vatten till glasyren eller så använder du kondenserad mjölk likt mig. Då blir det lite extra lyxigt.

Något av det roligaste jag vet är att bygga upp olika scener och scenarion när jag ska fotografera. Just därför är mat nästan ännu roligare att fotografera då du har en huvudpjäs, maträtten eller bakverket, som du ska framställa. Så kul! För att vara min ”riktiga” första gång är jag väldigt nöjd. Pinterest, tack för all inspiration!

Jag hoppas det ska smaka!

Kram och klicka gärna på det lilla hjärtat!

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Piasboning februari 7, 2020 Svara

    Måste prova i helgen! Tack för receptet. 🌺🌹❤️

  2. Tomas november 2, 2025 Svara

    Förstår jag rätt att smeten syftar på mjöl+bakpulver+vaniljpulver i slutet på steg 3? Inte så smetigt..

  3. Tomas november 2, 2025 Svara

    Nvm, det saknas ju faktiskt ett k mitt i den andra mjölkblandingen

Lämna ett svar Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Bild av Hannes Mauritzson

Hannes Mauritzson

Jag heter Hannes Mauritzson och frilansar som skribent, fotograf och stylist. Mina intressen är att dricka alldeles för mycket kaffe, iscensätta miljöer för fotograferingar, skriva fängslande texter och dagdrömma. I min blogg fördjupar jag mig inom ämnen som ligger nära hjärtat och lättare inlägg där jag delar med mig av vardaglig inspiration. Min blogg går inte att definiera. Den är i ständig förändring, likt mig själv. Jag är utbildad retoriker och kommunikatör som fastnat i det digitala landskapet. Jag drivs av att skapa meningsfulla sammanhang där människor får möjligheten till att växa som person. Instagram: @hannesmauritzson Kontakt: Mauritzsonh@gmail.com

Senaste från Hannes Mauritzson

Sika Design – Love Nest

Våren nalkas oavsett kris

Ångest över att ha ångest

En dag i Varberg med Krickelin

Hur jag fotograferar och redigerar

Kärlek, inspiration och nya möten

Senaste från lovely life

Inredning
Linnea

Kill your darlings – hejdå butiken och ateljén

Återvinning
Linnea

En liten förvandling av en vacker ljuskrona

Blommor
Linnea

Mina handgjorda blomsterlampor

Inspiration
Viktoria Holmgren

Kattungarna letar sina nya hem!

kattungar.kittens.cats.lovely.life.viktoria.holmgren.photography.finaste.katter
LL Favoriter
Viktoria Holmgren

Världens finaste kattungar

kattunge.viktoria.holmgren.lovely.life.kittens
Livet
Viktoria Holmgren

Sigrids kattungar!

Blommor
Linnea

BLOMSTERPRESSEN – ett blomstrande nyhetsbrev

Uncategorized
Linnea

En liten uppdatering

Inspiration
Linnea

Syr och stylar en bröllopsoutfit av en gardin

Jag heter Hannes Mauritzson och frilansar som skribent, fotograf och stylist. Mina intressen är att dricka alldeles för mycket kaffe, iscensätta miljöer för fotograferingar, skriva fängslande texter och dagdrömma.

I min blogg fördjupar jag mig inom ämnen som ligger nära hjärtat och lättare inlägg där jag delar med mig av vardaglig inspiration. Min blogg går inte att definiera. Den är i ständig förändring, likt mig själv.

Jag är utbildad retoriker och kommunikatör som fastnat i det digitala landskapet. Jag drivs av att skapa meningsfulla sammanhang där människor får möjligheten till att växa som person.

Instagram: @hannesmauritzson
Kontakt: Mauritzsonh@gmail.com

Senaste kommentarer

  • 14 Boho-Scandinavian Design and Decor Ideas - om Hur jag fotograferar och redigerar
  • ekkabin om Min väg till körkortet
  • Sara om Vår nya platsbyggda bokhylla/tv-bänk
  • Tomas om Sockerkaka med smak av päron
  • Tomas om Sockerkaka med smak av päron