Meddelanden-bild(204365356)

Chokladkaka med chokladkräm och bär

Äntligen fredag och det betyder en ny Hannes fredagsfika! Idag vill jag bjuda er på en helt fantastisk chokladkaka med chokladkräm och bär som du kan välja utifrån egen preferens. Desserten passar alla åldrar och alla tillfällen. Det bästa är att om du önskar att smaksätta den annorlunda går det alldeles utmärkt!

Ingredienserna du behöver.. 

Chokladkakan

100 g smör.

2 ägg.

2 dl socker.

1 dl vetemjöl.

1/2 dl siktad kakao.

1 tsk vaniljsocker.

Chokladkräm

2 dl vispgrädde. 

200 g mörk eller ljus choklad.

1 tsk vaniljsocker.

Gör såhär för chokladkakan.. 

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.

4. Häll I en smord bröad form, gärna med en löstagbar botten. Grädda i ca 25 minuter. Låt den sedan stå och kallna så stelnar den.

Chokladkrämen

1. Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör tills chokladen smält.

2. Låt krämen svalna och häll den i skål som du ställer i kylskåpet. Rör i den då och då tills den tjocknat. Bre därefter chokladkrämen på kakan.

Jag strösslade lite flingsalt över chokladkrämen samtidigt som jag bred ut den på chokladkakan. Det tyckte jag höjde desserten ytterligare. Jag hoppas ni testar den och om ni inte gör det, då kommer ni att ångra er! Det kan jag lova!

Jag hoppas ni får en fortsatt fin fredag och en fantastisk helg. Kram!

Om du tycker om mina inlägg, klicka gärna på det lilla hjärtat.

87
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny