Det finns projekt, och så finns det projekt… såå obeskrivligt tacksam är jag för att det förutsättningslösa mötet i en läcker fotostudio, med en trevlig kvinnlig fotograf, i Malmös hamninlopp, för ca 6 år sedan skulle resultera i: 1, 2 & till och med en tredje kokbok. Kokboksprojekten är roliga då de pågår över tid, ett agilt arbete som fortlöper under upp till ett år, för min del med ett stort hjärta vid våra varierande årstider så att de på ett naturligt sätt fås med i böckerna. Samma som innan- förlag, förläggare och fotograf- säkra kort! Vi känner varandra väl vid det här laget och lagandan är 100%.
Nu är vi ungefär halvvägs mot mål med kommande boken, det känns bra- riktigt bra! Stilrent, snyggt, svenskt, årstidsenligt och en schysst cross av klassiskt & modernt!
Ett axplock av gårdagens välsmakande arbete för kommande kokbok!
Att baka ger en mysfaktor i hemmet och gott är det, därav bara måste en del klassiska smakupplevelser ingå, såsom jordgubbsgrottor och kardemummakringlor.
2 gosiga statister fick vara med och fnissa, le och äta grillade lammkorvar igår efter skolan, tydligen heta som tusan, i sällskap av egenrullade korvbröd och krispiga toppings!
Ett kokboksprojekt ger så mycket mer än tankar kring skapande av nya inbjudande recept. Det innefattar val av snygg rekvisita- en av de absolut roligaste delarna. För visst är det så att recepten skall vara välsmakande och se inbjudande ut, men minst lika viktigt är att rätten harmonierar och serveras på en söt tallrik som “poppar”, en väl vald textil vald med känsla och ger en värme åt helheten, likaså den lilla marmeladskålen, den oputsade dessertgaffeln, det målade träunderlaget, florsockerpudret, mandelhacket och den lättvispade grädden..