Det här är den perfekta efterrätten till fest då du kan göra marängerna och lemoncurden i förväg! Du kan även ta några genvägar och köpa färdiga maränger och lemoncurd. Den här ggn köpte jag färdiga pavlovamaränger på Nordgårdens bageri här i Billdal. Däremot gjorde jag lemoncurden för jag tycker den alltid blir så extra supergod då!
Krispig maräng med seg insida, syrlig lemoncurd, grädde och jordgubbar. Den söta marängen passar perfekt till lemoncurden. Blir verkligen en perfekt balans mellan syra och sötma. Visst låter det gott? Det ÄR det.
Ingredienser till ca 6-8 st:
Pavlovamaränger, baka själv eller fråga ditt lokala bageri
Lemoncurd:
1 äggula
1 ägg
2 dl strösocker
2 citroner
100 g smör
Ev reda med lite maizena
Topping:
3 dl vispgrädde
jordgubbar
citronmeliss och penséer
Så här gör du:
Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och juice. Rör tills krämen tjocknat, det tar ca 15-20 minuter. Skär smör i bitar. Klicka i smörbitarna under omrörning tills de smält. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet. Vispa grädden. Klicka på lemoncurden på marängerna och sen på med den vispade grädden. Toppa med skivade jordgubbar, citronmeliss och penséer.