lovely life blommor trädgård

Året som gått – 2019

2019 alltså, nu är det över och det känns skönt. Första tanken när jag tänker över året som varit är att det varit fruktansvärt tufft och jobbigt. Det har det på många sätt, men oj så mycket fint vi också fått vara med om. När man sätter sig och går igenom bilder, som ju faktiskt visar alla fina och viktiga stunder istället för de jobbiga, så inser man hur tacksam man är. Vi tar det från början!

lovely life hundvalpar

lovely life odla

lovely life franska tulpaner

lovely life mamma barn

lovely life hundvalpar

Januari

Hundvalpar, franska tulpaner, mys och första frösådden. Våren kunde anas i horisonten och äntligen skulle de busiga valparna snart flytta. Valparna som också resulterade i att vår älskade Stella blev väldigt sjuk i en allvarlig diabetes som hon (och vi) kommer få kämpa med hela hennes liv. Vi blickade framåt och hoppades på ett lugnt 2019 utan sjukdomar och jobbigheter. Tänk så fel vi skulle ha. Denna månad startade jag också min utbildning till Content Manager och började blogga här på Lovely Life.

lovely life mammablogg

lovely life mammablogg

lovely life mammablogg

lovely life modeblogg

Februari

Hemmamys, solsken, RS-virus och dödsångest. Ja detta var ingen kul månad alls då Olivia blev så sjuk i RS att vi blev liggandes på barnsjukhuset i tre dygn. Hon var så liten i den där stora sjukhussängen, och så ynklig med alla slangar och prover som hela tiden skulle tas. Hon blev lika dålig som de nyfödda och vad vi inte visste då var att hon har astma och hade därför redan trånga luftvägar som det var. Det var bland det värsta vi varit med om och jag grät väl konstant dessa tre dagar. Men vår lilla tjej är stark och efter många om och men stod hon där med droppmaskinen kopplad till armen och dansade till Aristocats – hennes första favoritfilm. Ni kan läsa om hela händelsen HÄR.

lovely life tapeter

lovely life odla

lovely life blommor

lovely life odla

lovely life skog

Mars

Vår på riktigt, skogspromenader, pyssel, roliga samarbeten och förkultivering i hela huset. Ja denna månad tog odlandet och frösådderna över totalt och vi hade knappt plats att laga mat i köket längre. Något jag alltid glömmer är att de blir rätt stora med tiden och inte ska flytta ut förrän kanske i maj som tidigast. Men det var ett senare problem. Något som var nytt och väldigt roligt för i år var att jag kunde börja lära Olivia lite om att så frön och odla. Något jag hoppas på varje år!

lovely life barn

lovely life påsk äggjakt

lovely life rabarber

lovely life maskrossaft

lovely life maskrossaft

April

Påsk, äggjakt i skogen, maskrossaft och den första rabarbern. Ja den här månade vaknade trädgården helt och vi kunde till och med börja baka paj och göra saft av egna råvaror. Maskrossaften blev en riktig höjdare och ett kul sätt att ta vara på ogräset man annars blir galen av. HÄR hittar ni receptet. Vi började så lite blomsterfrön på direktland också och då vet man att det är vår på riktigt. Iallafall i Halmstad!

lovely life modeblogg

lovely life julita gård

lovely life dockhus

lovely life öland

lovely life öland

lovely life kattungar

Maj

Sörmland, Öland, ett färdigt dockhus och en överraskning från vår katt Bea. Denna månad blev det två härliga små resor. Bland annat hem till mitt Södermanland där jag och Olivia hängde hos min bror på Julita Gård. Även en liten miniresa över till vackra Öland, som vi föll pladask för. Den naturen alltså! Dit vill vi gärna åka igen. När vi kom hem lekte vår katt skattjakt med oss i en vecka innan vi äntligen hittade fyra små tussiga lejon som hon gömt ute i skogen. Vilken bebislycka!

 lovely life trädgård

lovely life santorini

lovely life santorini

lovely life santorini

lovely life mandelmanns trädgårdar

lovely life midsommarkransar

Juni

Santorini, Mandelmanns, lite mer dödsångest och sommarblommor. Här har vi verkligen en salig blandning. När man trodde man skulle slippa vara livrädd mer, upptäckte vi en knöl på Olivias lilla hals. Den plågade oss länge och vi fick aldrig några riktiga svar på vad det kunde vara, men tillslut fick hon genomgå sitt livs första operation (ännu mer ångest). HÄR kan ni läsa om knölen på halsen. Som tur var var den helt ofarlig och vi kunde pusta ut. Vi hann också med att besöka två vansinnigt vackra platser jag mer än gärna återvänder till – Santorini Grekland och Mandelmanns Trädgårdar. Kan varmt rekommendera båda!

lovely life halmstad strand

lovely life sommar halmstad

lovely life blombukett

lovely life julita gård

lovely life julita gård

lovely life bad

lovely life gravidfotografering

Juli

Högsommar, ännu mer Sörmland, härliga bad och blomsterfröjd. Under högsommaren skattar man sig lycklig att man bor där man bor. Halmstad är oerhört vackert på sommaren och kvällsbaden vid stranden är magiska. Men jag längtar alltid hem till Södermanland så där spenderar vi så mycket tid vi kan på sommaren. En hel vecka på Julita Gård hos brorsan hann vi med vilket är underbart för mig som älskar blommor och Olivia som älskar Pettson och Findus. En magiskt fin gravidfotografering hann jag med också och den fina kulan resulterade sedan i en go liten kille vid namn August.

lovely life blommor

lovely life blommor

lovely life kärlek

lovely life blommor trädgård

lovely life blommor

lovely life bröllopsfotografering

lovely life sandbergs tapeter

Augusti

Mer blommor, kärlek, bröllop och nya tapeter. Augusti var verkligen kärlekens månad i år. Två bröllop var vi på, varav ett där jag var bröllopsfotograf. Vi fick klä upp och och tog även fina bilder på oss. Min snittblomsodling exploderade totalt och vi skördade mängder varje dag och konstaterade att nästa år får det bli en större plats för detta. Jag gjorde också tapetdebut i samarbete med Sandbergs Wallpaper och vi är mer än nöjda med vår “Pine” i matrummet.

lovely life blommor

lovely life inredning

lovely life tomatodling

lovely life plocka svamp

lovely life tomatodling

lovely life resa rom

lovely life resa rom

September

Min födelsedag, en tripp till Rom, ettåring bröllopsdag och skördetid. 31 år blev jag denna höst och det känns som en bra ålder. Man är liksom förbi att noja över siffror – skönt! Vi skördade allt som fanns kvar i trädgården och försökte ta tillvara på så mycket vi kunde. Även en del svampplockning blev det. Och så en resa till Rom – staden jag aldrig vill tillbaka till. Läs mer om varför HÄR!

lovely life barn fotografering

lovely life födelsedag paket

lovely life barnkalas tårta enhörning

lovely life barnkalas

Oktober

Olivias månad rakt igenom. Kalas, prassliga paket och en tårta bakad med kärlek för den bästa personen jag vet. Denna gång blev hon hela tre år och det är konstigt hur det kan kännas som igår hon föddes, men samtidigt ett helt liv sedan. Denna gång regerade enhörningar kalaset och ingen var lyckligare än vår lilla tjej, precis som det ska vara.

lovely life barn fotografering

lovely life pressträff

lovely life mammablogg

lovely life mammablogg

lovely life halloween

lovely life pressträff

November

Massa roliga fotojobb för Vintagefabriken, pressträff i Stockholm, bloggträff med hela gänget från Lovely Life samt Halloween. November är ju kanske den tråkigaste och mörkaste månaden, men detta år fylldes den med en massa roligt. Så kul att träffa allihop härifrån Lovely Life och hänga på vackra Hooks Herrgård, vilket ni kan läsa mer om HÄR.

lovely life jul

lovely life jul

lovely life jul

lovely life jul

lovely life jul

lovely life jul

lovely life jul

December

Så var den äntligen här, julmånaden med allt vad det innebär. I år försökte jag mitt allra bästa med att inte stressa och skippade både julgodis och julbak. Vi prioriterade det viktigaste och framförallt att bara umgås och hänga med nära och kära och jag tror vi lyckades ganska bra. Underbart sätt att avsluta ett fint men rörigt och ganska jobbigt år på.

Nyårsafton kommer spenderas hemma, bara vi tre, med en enkel trerättersmiddag och någon film. Nu laddar vi för 2020 med alla överraskningar och spännande saker vi har framför oss. Vi skippar löften och satsar på drömmar och mål i stället och framförallt ska jag lyssna på mitt inre. Nu kör vi. Gott nytt år på er alla fina, och stort tack för att ni orkade läsa detta mastodontinlägg. Ni är bäst <3

21
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Mams

  Älskade dotter , svärson o barnbarn.
  Efter detta 2019 kan det bara bli bättre eller hur?
  Vi satsar tillsammans på 2020.
  En sak är säker, man blir alltid starkare av allt man går igenom . Man måste alltid tro på framtiden.
  ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

  1. Ingrid Wenell

   Vi får hoppas att 2020 blir toppen <3

 2. HannesM

  Alldeles underbart inlägg och summering. Tack för jag fick ta del av ditt år!

  1. Ingrid Wenell

   Tack fina du för att du orkade läsa <3

 3. Anna

  Vad fint skrivet och vilka ljuvliga foton! Det på lillhjärtat i rosa tröja och halsduk i skogen är helt fantastiskt! 2020 blir ett bra år, det får vi se till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.