Älskar du plockmat precis som jag?! Då kommer här några superenkla recept på några av mina favoriter som jag nästan alltid gör. Först ut är nog den enklaste och lite av min paradrätt som plockmat, nämligen salta chips med smetana och rom, går hem hos alla!
Chips med smetana och rom
Du behöver:
- Salta Chips
- 1 burk med smetana
- 1 burk med rom
- En halv rödlök ( hackad)
- Finhackad gräslök
Lägg upp chips på ett serveringsfat och toppa med smetana, rom, rödlök och hackad gräslök
En annan goding till plock är bruschetta med pesto och caprese, en lättlagad liten lunch- eller förrätt och perfekt när du har pesto över.
Bruschetta med pesto och caprese
- Baguette
- Mozzarella bollar
- Kvisttomater
- Olivolja
- Basilika
- Hemmagjord Pesto ( se recept nedan)
- Parmesan
- Balsamico
- Salt och Peppar
1. Skiva baguetten i runda tunna skivor, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ringla olivolja över. In i ugnen på 175 grader i ca 5 min. Ta ut plåten och vänd på brödskivorna och in i ugnen ytterligare 5 min. Alternativ 2 är att steka brödet på båda sidor med olivolja.
2. Ta ut bröden och låt dom kallna. Skär tomaterna i mindre bitar och dela mozzarellabollarna på hälften, lägg i en bunke och häll över olivolja och hackad basilika, lite salt och peppar, rör runt och låt stå en stund och marineras.
3. Bre ut peston på varje brödskiva, sen på med capresesalladen och riv parmesan över. Pricken över i är att ringla över lite balsamico.
Hemmagjord pesto:
Mixa två krukor med basilika
1 påse pinjenötter
2 vitlöksklyftor
2 dl färskriven parmesan
Olivolja till lagom konsistens
Salt och peppar
Ha en fortsatt fin vecka, kram Leonor
Detta inlägg har 2 kommentarer
Åh men så gott! Tack snälla för tips! Alltid roligt att få fler tips på enkel plockmat ????
Pingback: Tips på Tapas-plock - Lovely Life